Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
Д-р Златанов е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Д-р Александър Златанов, зам.министър на здравеопазването, е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК. Той заема мястото на досегашния председател, г-жа Жени Начева. 

Д-р Златанов е завършил медицина. Бивш депутат от 38-то Народно събрание.Бил е член на Комисията по околната среда и водите. Бивш директор на РЗИ в София-област, а след това на РЗИ-Перник. Директор и на ЦСМП-София по времето, на д-р Таня Андреева.


В състава, като представители на държавата влизат още:

Виолета Лорер , като представител на министерство на финансите, на мястото на Росица Велкова
Виолета Лорер е родена 1972г. Образованието си завършва в УНСС. Притежава международен опит в редица големи български и международни корпорации. През 2013 г. заема поста заместник-министър в кабинета на Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков.
В последните години работи в IT сферата, както и по проекта за международен логистичен център на Летище Пловдив.
Мария Беломорова - Министерство на здравеопазването на мястото на Бойко Пенков

Мария Беломорова е бивш финансов директор на ВМА, от 2017г. е директор на дирекция бюджет и финанси на министерство на здравеопазването. През 2018 влиза и в НС на НОИ като представител на МЗ.


Румен Спецов - Изпълнителен директор на НАП, на мястото на Галя Димитрова
Румен Спецов е  експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Част от НС на НЗОК остават и:
д-р Иван Кокалов - КНСБ
Теодор Василев - КТ "Подкрепа"
акад. Христо Григоров, д-р х.к. - БТПП
Мария Петрова - ССИ
адв. Пламен Таушанов - БАЗП

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up