Понеделник, Септември 27, 2021
Последвайте ни
Личните лекари, които отказват да поставят ваксини - без средства за работа на първа линия

Изпълнителите на първична медицинска помощ (общопрактикуващите лекари), които отказват да поставят препоръчителни ваксини срещу COVID-19 при изявено желание от здравноосигурените, включени в пациентската им листа, няма да имат право да получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка.

Това предвижда проектът на Методика за изменение и допълнение на Методика за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностична дейност за работа при неблагоприятни условия по повод обявена епидемична обстановка, съобщиха от Здравната каса. Проектът е съгласуван с Българския лекарски съюз и предстои да бъде одобрен от Надзорния съвет на Здравната каса, съобщиха от фонда.

Проектът предвижда още да бъде удължен срокът, до който договорните партньори на НЗОК ще получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка до 31 май 2021 г.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Човек · преди 4 месеца
    Нормален човек, със семейство и деца. Защо всички работят за пари, а само лекатите на "ползу роду"?!?!?
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Ахам · преди 4 месеца
    Какъв лекар е човек който го интересува паричното измерение на работата си, а не лекуването на болния? Но днес лекари почти няма, единици са!
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up