Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
Протоколите за химиотерапия няма да се преиздават

След постъпило становище от Националната здравноосигурителна каса, министерство на здравеопазването е публикувало за обществено обсъждане промени, които касаят протоколите, издавани от Клиничната онкологична комисия по химиотерапия и за лекарствено лечение по хематология.

Предвижда се протоколите да се изпълняват до изтичане на техния срок на валидност, без да е необходимо да се преиздават, а не както е според настоящите правила да се преиздават спрямо образците на приложенията.
Предложението на НЗОК е продиктувано от създадените затруднения поради изискването за преиздаване на протоколите както за комисиите в лечебните заведения, така и за здравноосигурените лица с онкологични заболявания, на които са предписани лекарствени продукти с такива протоколи – пише в мотивите на министерството.


Изменението следва да осигури навременно лечение на българските пациенти чрез предписаните им лекарствени продукти, като не се допусне възможност да настъпи неблагоприятно въздействие от преиздаването на протоколи от Клиничната онкологична комисия по химиотерапия и за лекарствено лечение по хематология
Срокът за обществено обсъждане е до 28 май 2021г.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up