Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Д-р Брънзалов: РЗИ имаше достатъчно време да направи повече за логистиката с ваксините

Не знам защо се обсъжда този проблем. Колегите сега получават втората игла и имаше достатъчно време да се организира разпределението на ваксините. Това заяви пред БНТ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС, в коментар за напрежението пред РЗИ от последните дни при получаването на ваксините на общопрактикуващите лекари.

Според директора на Дирекция „Надзор на заразни болести“ в РЗИ-София д-р Костадинка Пачаръзова е създадена достатъчно добра организация за разпределението на ваксините. „На територията на София общопрактикуващите лекари са около 900 и е много трудно да се направи това, което те желаят - да има график и да бъдат снабдявани с ваксини по места. Ние не сме куриерска фирма“, каза тя.

Д-р Брънзалов уточни, че колегите му са били там, за да получат втората доза от ваксината. „Това значи, че здравна инспекция е имала достатъчно време - 21 дни, да се направи малко повече относно логистиката. Ние сме готови да намерим вариант, за да ни се доставят ваксините в кабинетите и да заплатим за това. Такива опашки и такива грозни сцени са неприсъщи за европейска столица. Неприемливо е, когато лекари си оставят пациентите и чакат с часове, за да си получат ваксините, да се получават такива неща”, каза той.

Д-р Брънзалов обърна внимание, че ваксините се пренасят с хладилни чанти до кабинетите на личните лекари, което поставя въпроса дали се запазва качеството им.

„Всичко е въпрос на мениджърски решения. Тепърва ще идват големите количества ваксини и този въпрос трябва да се реши“, добави още зам.-председателят на БЛС.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up