Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Израел регистрира нула смъртни случаи от COVID-19 за първи път от 10 месеца

Израел регистрира нула смъртни случая от COVID-19 за последното денонощие за първи път от 10 месеца насам, пише Би Би Си. До момента в страната са регистрирани 6346 смъртни случая от коронавирус.
За последно в страната имаше нула смъртни случая миналия юни месец, когато след продължителен локдаун успяха почти да елиминират болестта.


Здравните власти в страната са категорични, че сегашният успех се дължи на масовата ваксинация. До момента там са направени 5 милиона имунизации. Повече от 53% от населението на страната вече е получило две дози от ваксина срещу
COVID-19.
Миналата седмица се появиха първите доказателства, че страната може би е достигнала т. анр. колективен имунитет като най-добрия показател е липсата на повишена заболеваемост сред децата. Лица под 18 години не попадат в имунизационната кампания, но с отхлабването на мерките в Израел, сред тях не са регистрирани повече случаи на COVID-19.


Според данни от здравното министерство на страната при гражданите, ваксинирани с две дози ваксина на „Пфайзер“ рискът от заболяване е спаднал с 95,8%. Скоро на територията на Израел започва и имунизацията на деца от 12 до 15 години.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up