Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Парламентът спря конкурсите в държавните болници

С мнозинство от 151 гласа „за“ и при неучастието на ГЕРБ в гласуването Народното събрание реши да спре конкурсите и сделките с имоти в държавните болници. Това стана с одобряването на мораториум, приет вчера от правната комисия на парламента.

Според решението, Народното събрание налага мораториум върху „промените в състава на органите за управление и контрол на държавни публични предприятия, на държавните лечебни заведения за болнична помощ и на други дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала, както и избор или назначаване на други управители или контролни органи. Мораториумът е също така върху „извършване на разпоредителни сделки с недвижимо и движимо имущество, включително на държавните лечебни заведения за болнична помощ“, решиха народните представители.

В него се включва още забраната за възлагане на концесии, предоставяне на разрешение за търсене и проучване или проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми, назначения в държавната администрация и др.

Мораториумът се налага до избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство, гласи още решението на парламента.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up