Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
Проф. Ангелов от парламента: Къде бяхте всички вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците

„Коронакризата е най-важното нещо, което стои в момента пред българския народ като изпитание“ - това заяви от парламентарната трибуна здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който от вчера е и депутат в новото 45-о Народно събрание. Той коментира декларациите на политическите сили в парламента, свързани с разпускането на Националния оперативен щаб, посочвайки, че те демонстрират разединение.

Проф. Ангелов подчерта, че министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на здравната криза, а не НОЩ, който е съвещателен орган към министър-председателя. НОЩ не предлага мерки. Мерките се предлагат по закон от главния държавен здравен инспектор, обясни той. Според него здравните власти са се справили и с втората, и с третата вълна на епидемията у нас.

"По време на тази предизборна кампания и цяла година пред Министерство на здравеопазването част от вас обясняваха как няма такава пандемия. Част от вас гориха маски, част от вас наричаха докторите престъпници, казвахте, че няма такава пандемия. Сега мен ме е срам, като лекар", обърна се още той към депутатите.

"Когато се вижда краят на третата вълна на COVID кризата, е много лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна. „Къде бяхте всички вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците. Само няколко човека от вас обясняваха колко е лесно и влизаха в болниците и си правеха по няколко снимки за два дни“, обърна се той към депутатите от новия парамент.

Здравният министър в оставка коментира и отношението на лекарите, като заяви, че те знаят кой казва истината и кой казва лъжата. „Те помнят кой беше до тях в трудните времена, знаят кой беше с тях в болниците и кой осигури всичко онова, от което имат нужда - достойно заплащане, лични предпазни средства, дезинфектанти“, каза още той от парламентарната трибуна. „Сестрите избягаха благодарение на вашата политика", заяви още Ангелов пред членовете на 45-ото Народно събрание, част от които са депутати в последните няколко парламента.

„Българското здравеопазване и българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала“, обърна се още той към депутатите. Докажете, че хората в тази зала са на висотата да спасят цяла България, апелира проф. Ангелов.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up