Вторник, Юни 22, 2021
Последвайте ни
Европейската солидарност ни дава златен шанс

Общо 19 европейски държави отстъпват част от своите количества ваксини на държави като България, в които има остър недостиг. В рамките на тази солидарна акция България ще получи 1,15 млн. дози ваксини допълнително.
Недостигът на ваксини у нас се получи, защото Правителството договори предимно от ваксините на Астра Зенека, отказвайки се от квотата си от другите две. В последствие се появиха проблеми с производството и страничните ефекти на ваксината на Британско-шведския производител на лекарства.

Допълнителните дози ще получим в рамките на солидарна дарителска акция. В нея участват 19 държави, които даряват общо 2,8 милиона ваксини в полза на България, Естония, Латвия, Словакия и Хърватия. 500 000 дози ваксина, най-много от всички дарява Германия.
Европейската солидарност е златен шанс да се увеличи рязко броя на ваксинираните хора у нас. В следващите месеци страната ни ще разполага с достатъчно ваксини, за да имунизира рисковите групи от населението – хората над 65 години и тези с хронични заболявания. Това ще доведе до намаляване на смъртните случи и хоспитализациите и ще ни позволи да излезем от ограниченията. По-топлото и сухо време през лятото е естествена преграда пред разпространението на вируса и ще ни даде допълнително време за ваксинация на останалата част от населението.АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up