Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
Великобритания разхлабва мерките. Броят на новите случаи е колкото в България

От днес Великобритания допълнително облекчава, наложените заради COVID-19 ограничения, поради намаления брой случаи на заразени. Разрешава се събирането и спортуването на открито. От понеделник две домакинства или групи с не повече от шест души могат да се срещат навън, включително в частни градини, съобщава Euronews.
Спортните съоръжения на открито, като тенис и баскетболни игрища, също ще бъдат отворени отново и хората ще могат да участват в спортни тренировки.

Ваксинацията в Обединеното кралство и въведените от началото на януари ограничения, доведоха до намаляване на положителните тестове за COVID-19 до около 5000 на ден, колкото има България сега, но с 10 пъти по-малко население. В края на декември те регистрираха до над 50 000 нови случая на ден.
Над 30 милиона души в страната (половината население) вече са получили първата доза от коронавирусната ваксина, въпреки че само 3,5 милиона души са получили и двете дози. В България броят на получилите първа доза е 430 хиляди(6% от населението).

Мащабната кампания за ваксинация е помогнала за намаляване на хоспитализациите и смъртните случаи, казаха служители, като дори първата доза от ваксината предпазва от тежки заболявания.
На пресконференция по-рано през месеца здравните служители заявиха, че еднократна доза ваксина COVID-19 намалява шанса за заболяване с 60% и намалява шанса за хоспитализация с 80%.Още през февруари правителството на Обединеното кралство заяви, че ще започне да облекчава ограниченията през март, като всички магазини и фризьорските салони ще отворят отново от 12 април, ако условията позволяват.

Правителството заяви, че се надяват да предложат ваксина на всички възрастни до юли и че до края на юни се надяват да премахнат всички законови ограничения за социалните контакти.


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up