Понеделник, Септември 20, 2021
Последвайте ни
Великобритания ваксинира половината си граждани. Смъртността рязко спадна

„Вчера ваксинирахме повече хора от всеки друг ден“, написа Мат Ханкок в Twitter. „Радвам се, че мога да кажа, че сега сме ваксинирали ПОЛОВИНАТА от всички пълнолетни хора във Великобритания. Ваксинационната кампания е национална история на успеха – и изходът ни от тази пандемия.
Премиерът Борис Джонсън се ваксинира в опит да докаже безопасността и ефективността на ваксината на „АстраЗенека“, която е поставена на около 40% от имунизираните.

На 22 март 2021г. статистиците на Острова отчетоха и най-ниската стойност на смъртните случаи от септември миналата година – 17. Същият ден в България, която е близо 10 пъти по-малка по население са починали 169 души!

Таблицата на Covid-19 data explorer илюстрира това много ясно:

deathrate bg gbПравилата за ваксинация са ясни и достъпни за всички, разказва в коментар за БГНЕС Жени Павлова от Лондон. Публикувани са на сайта на правителството и има широко разгърната комуникационна стратегия. Всички желаещи да се ваксинират са разпределени в групи според възрастта, професията, заболяванията им. Критериите са ясни и прозрачни и не се правят изключения.Личните лекари уведомяват своите пациенти чрез писма и SMS за възможните дати. Ако пропуснеш да запазиш час, защото не ти е удобно, не се чувстваш добре или поради друга причина, следващата седмица ще получиш нов SMS. Ако пропуснеш няколко възможности, твой ангажимент е да се обадиш. Другият възможен начин да се включиш във ваксинационната програма е централизирано, но задължително проверяват дали попадаш в групата, която в момента подлежи на имунизация.
Няма зелени коридори, няма имунизиране на пиари.
Преди да бъде поставена ваксината, лекар подробно разпитва за заболяванията, за приеманите лекарства и информира всеки за възможните реакции. Не се подписва информирано съгласие преди да бъде поставена която и да е ваксина.
Просто е. Можеше така да е и у нас.


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up