Понеделник, Септември 27, 2021
Последвайте ни
Спират плановия прием във всички болници в София

Спират плановия прием във всички болници на територията на София. Това става със заповед на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев. От понеделник, 8 март, се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове на територията на София-град,

с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Нови локални мерки срещу пандемията от коронавирус

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София-град, се посочва още в заповедта.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 6 месеца
    Др Данчо-Директора ще трябва да се изправи пред съда да обясни как може да отмени със заповед плановите операции на стотици чакащи
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 6 месеца
    Спират плановия прием отварят ресторантите в трета вълна ли сме или в друго измерение
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up