Вторник, Май 18, 2021
Последвайте ни
Премахват голяма част от ограниченията, наложени заради Ковид

Със заповед издадена днес, здравният министър Проф. Ангелов премахна значителна част от ораниченията и забраните действащи до сега.
Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания.“.
Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.“

Разрешава се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги и други обществени мероприятия в присъствена форма при използване на 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.“


Разрешават се посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове при използване на не повече от 50% от капацитета им, не повече от 6 човека на маса, носене на защитни маски за лице от персонала и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 23.00 часа.
От 1.04.2021 г. се разрешават и посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове.“
Посещенията в игралните зали и казина се разрешават при използване на не повече от 50% от капацитета им, носене на защитни маски за лице от персонала и посетителите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 23.00 часа.“
Разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.
На сайта на здравното министерство не са публикувани мотивите за издаването на тази заповед. В случая те са важни, защото разхлабването на мерките идва на фона на нарастване на броя на заразените с коронавирус, което здравното министерство регистрира през последните седмици.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up