Неделя, Март 07, 2021
Дават само по три флакона ваксини на лекарите в Кюстендилско

Само по три флакона с ваксини дават на личните лекари в Кюстендилска област от Регионалната здравна инспекция, а предварително записаните желаещи да се имунизират са над 100 души. Това съобщи за БНР д-р Румен Алексов, член на Областния кризисен щаб и бивш председател на Българския лекарски съюз в региона.

 

Желаещите да се ваксинират стават все повече, каза д-р Алексов, който освен в Кюстендил има и кабинет в с. Драговищица с пациенти от 5-6 съседни села:

"Получаваме дозите. Аз съм на работа в момента в Драговищица, но колеги ми се обадиха и казаха, че им дават в момента по 3 флакона - т.е. по 30 дози. При мен са се записали 100 човека. Те само днес се записаха десетина човека".

Най-трудно е за лични лекари от отдалечените общини - например Рила, където двете джипита ще трябва да идват по-често до РЗИ в областния град, на 70 километра в едната посока, ако от инспекцията продължават да дават по три флакона, добави д-р Алексов:

"Не знам, колко ще ми дадат. На 100 човека какъв отговор мога да дам?! Не мога! Колежки от Рила - 70 км според мен са най-малко. 70 на тук - 70 на там. 140 км ще извъртят, ще вземат три дози".

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

С коя ваксина искате да се ваксинирате?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up