Неделя, Март 07, 2021
ТЕЛК в УМБАЛ-Пловдив е под карантина

Всички състави на ТЕЛК в УМБАЛ- Пловдив са под 10-дневна карантина съобщиха от Регионалната здравна инспекция днес. Тя е въведена след потвърден случай на КОВИД-19 сред работещите там.  „Лицата, които се нуждаят от освидетелстване за този период, са пренасочени от Регионалната картотека на медицинската експертиза (РКМЕ) към ТЕЛК на МБАЛ "Свети Пантелеймон", казаха оттам.


Карантината е въведена след потвърден случай на COVID-19 в съставите на ТЕЛК към „УМБАЛ – Пловдив". От лечебното заведение  припомниха, че Клиниката по урология продължава да извършва безплатни прегледи на мъже със заболявания на простата. Десетки пациенти се възползваха от тях. Повечето от тях са споделили със специалистите, че имат оплаквания от няколко месеца, но не са търсили медицинска помощ от страх да не се заразят с коронавируса.

Други казват, че не са имали достъп до специалист, заради липса на направления или невъзможност да се свържат с личния лекар. Сред посетителите има и пациенти с онкологични заболявания. Консултациите се  провеждат в реновирания кабинет по урология в болницата, а желаещите да се прегледат трябва да си запишат час предварително на телефони 032 905-435 и 032/905-375. С тази кампания клиниката продължава традицията редовно да осигурява безплатни консултации за населението, въпреки епидемичната обстановка, казаха оттам. Те се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, от пациентите се изисква да носят маски. Началникът на клиниката проф. д-р Димитър Шишков отбеляза, че пациентите трябва да бъдат проследявани и лекувани навреме, за да се избегнат усложнения, които биха довели до скъпо и неефективно лечение.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

С коя ваксина искате да се ваксинирате?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up