Събота, Май 15, 2021
Последвайте ни
Доказаха, че Ивермектин не може да лекува COVID-19

Фармацевтичната компания Merck & Co направи изявление, в което посочва, че анализът на наличните данни не подкрепя безопасността и ефикасността на произвежданото от нея антипаразитно лекарство Ивермектин за лечение на COVID-19, предаде агенция Ройтерс.

 

Ивермектинът, който е одобрен в САЩ под търговското наименование Stromectol, се използва главно за лечение на паразитни заболявания.

Компанията заявява, че анализът на съществуващите и новите изследвания на Ивермектин за лечение на COVID-19 не е намерил научна основа за потенциален терапевтичен ефект срещу респираторното заболяване, причинено от новия коронавирус.

Merck добавя, че в по-голямата част от проучванията за тестване на Ивермектин като средство за лечение на COVID-19 е налице сериозна липса на данни за безопасността. По този причина компанията предупреждава лекарството да не се използва извън неговото предназначение като противопаразитно средство.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ОЭ · преди 3 месеца
  нИЩО НЕ СА ДОКАЗАЛИ, НЕ ЛЪЖЕТЕ....ДАЙТЕ СТАТИИ ВЕДИНС БАЗЕД С ДОКАЗАТЕЛСТВА ...ИМА ДЕСЕТКИ ТРИАЛИ И ПРОЧЕЕ , КОИТО ПОКАЗВАТ , ЧЕ РАБОТИ. мЕРК КЪДЕ СА ИМ НАУЧНИТЕ СТАТИИ...НЯМА ГИ...НЕ ИСКАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ХОРАТА С ИВЕРМЕКТИН А ДА ТРЯСКАТ ВАКСИНИ ДА ВЪРВИ ПЕЧАЛБАТА...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  фармацевт · преди 3 месеца
  От Пирогов също казаха, че изпитването е било прекратено за лоши резултати. Можели да попитате Попов от ВМА още ли е на мнение, че ивермектина лекува? Качили сте го на сакта си - https://czpz.org/medicine/14101-covid-43. Защото, ако мението му е било финансово обосновано, а не медицински, трябва да бъде разследван. Също ИАЛ, които го разрешиха за употреба в страната.
  • Публикуването на коментара е спряно.
   Атанасов · преди 3 месеца
   Американски сайт за ивермектин: https://covid19criticalcare.com/ Сайтът е изключително точен и професионален и с библиография няколкостотин публикации. За откриването на ивермектина авторите през 2015 г. получават Нобелова награда по медицина. Проблемът с ивермектина е, че е много евтин, много ефективен (и за ковид!) и много добре поносим (назначаван е при стотици милиони пациенти с паразитни заболявания). Кост в гърлото на бигфарма.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up