Неделя, Май 09, 2021
Последвайте ни
Безплатни тестове за ХИВ в София

На 1 декември в София ще се извърши безплатно тестване за ХИВ и хепатит В и С. Повод е Световният ден за борба със СПИН. Тестовете ще се проведат в CheckPoint София от 10.00 до 18.00 ч. Изследванията се извършват с капка кръв от пръста, а резултатите са готови до 15 минути, като няма значение приемът на храна и напитки за достоверността на резултатите.

 

За гарантиране на анонимността всеки изследван се регистрира с код. ХИВ е човешкия имунодефицитен вирус, който при навременно откриване, може да бъде ефективно контролиран.

Неовладяната инфекция с ХИВ може да доведе до развитие на заболяване (СПИН). У нас терапията за контрол на ХИВ, както и лечението, са абсолютно безплатни, затова е важно навременното и достъпно изследване за вируса.

Научно е потвърдено, че пациенти с ХИВ, които приемат своята антиретровирусна терапия редовно, подтискат вируса и той достига до неоткриваеми нива. По този начин ХИВ не се предава на сексуалните партньори и живеещите с ХИВ могат да имат напълно здрави деца, както и да живеят дълго.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up