Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Министър Ангелов: Към момента няма необходимост от  полеви болници"

ЦСМП ще получи 17 нови линейки за Спешна помощ в София. Започват и проверки в лабораториите за PCR. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Причината е в забавяне на резултати. „Натъкваме се на примери за качване на резултати след ден-два или три. Увеличеният брой случаи във вторник – утре, ще се дължи до голяма степен на некачените резултати от лабораториите”, коментира още министърът.

„Цялата сила на закона ще бъде приложена", закани се Ангелов.

„Видяхме, че имаше затруднения в обслужването на пациентите в София, затова решихме, съвместно с министър Терзийски, да се осигурят допълнително коли към системата на Спешна медицинска помощ и по-специално на територията на София. В момента имаме 25 коли, от днес екипите ще бъдат увеличени с още 10", каза още той.

„На територията на България има около 40 000 интензивни легла за активно лечение на пациенти с всички заболявания. В София разполагаме с 12 000 легла за активно лечение. 10% от тях са 1200 легла. В момента са разкрити 700 легла за активно лечение. Имаме още наличен свободен капацитет, който лечебните заведения не са разкрили. Това е основният проблем, върху който сме се съсредоточили”, заяви Ангелов.

„Има издадена заповед на министъра. Преди две седмици направих изявление с директорите на столичните болници. Все още голяма част от тях не са предприели усилия да осигурят леглата, необходими за разкриване на територията на лечебните им заведения”, каза още здравният министър.

„Към момента няма необходимост от разкриване на полеви болници", категооричен бе той

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up