Неделя, Май 09, 2021
Последвайте ни
ОПЛ ще издават направления за PCR

Общопрактикуващите лекари ще имат право по строги критерии, изготвени от Българския лекарски съюз, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, да издават направления за изследване с PCR на граждани от пациентските си листи – суспектни за COVID-19, съобщиха от МЗ. Това ще стане след предстоящо сключване на анекс към Националния рамков договор.

 

До подписването на анекса, в извънболничната помощ направления за PCR изследване ще продължат да издават специалистите по инфекциозни болести, пулмология, педиатрия и УНГ болести. Новото е, че те ще имат право да издават по-голям брой направления от сегашния. Правото си да назначават изследване ще запазят и след промените в НРД.

Успоредно с това организацията на общопрактикуващите лекари ще подготви алгоритъм за път на пациента при личния лекар през есенно-зимния сезон. Документът ще бъде утвърден и разпространен до всички заинтересовани страни след съгласуването му с Министерството на здравеопазването.

Това беше решено на проведена среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и представители на БЛС – в лицето на д-р Иван Маджаров и д-р Николай Брънзелов, на НЗОК – с представител управителят проф. Петко Салчев, на РЗИ-София град, на столични лечебни заведения и членове на Националния оперативен щаб

.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    един · преди 7 месеца
    И кой ще изследва тези PCR и ? Тези ,които задвижват този процес наясно ли са с факта ,че от сключилите до този момент с касата договорни лаборатории 90% са в София . В Северна България от Варна до Плевен по права линия няма никой . На север е Русе там има. Да предлагаш услуга ,която е много ,много специализирана като рутинна и да разчиташ ,че някой ще извади хиляди и хиляди левове за да му плащат 60 лв. е несериозно.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up