Събота, Май 15, 2021
Последвайте ни
По-малко пари за здраве догодина, обеща премиера

460 милиона лева повече са предвидени в бюджета за здравеопазване за 2021 година, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Габрово през уикенда. Бонусите за медиците от първа линия пък ще се запазят поне още година, допълни той.
Така реално увеличението на парите за здравния сектор догодина ще е по-малко от това в предходните. За тази година ръстът в бюджета – и на здравната каса, и на здравно министерство, беше близо 500 милиона лева, а през 2019 година увеличението спрямо предходната
беше почти 550 милиона лева.

 Трябва да се отбележи и, че от увеличената минимална заплата в бюджета повече средства от здравни осигуровки отколкото предходните години. 

Премиерът обаче обеща поне още една година да има бонуси и за хората на първа линия. "Лекарите, медицинските работници... Само благодарности и това, което сме заложили и за следващите месеци, година поне още минимум ще вървят и тези пари за първа линия, където са 1000 лева", каза Борисов.

Министър-председателят за пореден път обяви, че нови блокади заради КОВИД няма да има. „Да затворим София в пълна карантина –не ни минава и през акъла", каза той. Борисов припомни, че е важно да не се увеличава броят на заразените и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки. "Затова ние не затваряме нищо, а впрягаме максимално системата на здравеопазването, затова 460 млн. повече в новия бюджет и за здравеопазването сме заделили, за да може да пазим психическото здраве", поясни Борисов.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up