Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Село Труд поиска оставка и затвор за шефовете на РИОСВ - Пловдив

Близо 50 души се събраха вчера пред входа на Водната палата в Пловдив, за да изразят недоволството си срещу биоцентралата край село Труд, която според тях системно обгазява селото с неприятни миризми и замърсява въздуха.
Посрещнати със затворени врати, без никой от институцията да слезе при тях, те облепиха сградата с плакати и лозунги.

 

"Оставка" и "Затвор" гласят надписите по тях, придружени със същите скандирания.

Причина за острата реакция на протестиращите е нежеланието, според тях, екоинспекцията да вникне реално в проблема и да признае, че Биоцентралата край селото системно отравя въздуха с неприятни миризми.

С оглед регулярните отговори от страна на РИОСВ на техните жалби, че по данни на замерващите апаратури няма никакви проблеми във въздуха, жителите на с. Труд са убедени, че ръководството на регионалната инспекция най-вероятно са в определени "зависимости" от предприятието.

Протестиращите бяха категорични, че тяхната проява няма никакви политически окраски, а искането за оставки касаят конкретно ръководството на РИОСВ - Пловдив.

Те посочиха конкретните виновници за техния проблем и поискаха оставките на директора на РИОСВ инж. Георгиева и инж. Кондаклиева, ръководител "Контрол" в пловдивската екоинспекция.

Митингът премина мирно, без блокади на движението. Протестиращите заявиха, че ще осигурят техен представител пред РИОСВ - Пловдив, докато инспекцията не признае проблема с обгазяването на с. Труд.

"Такива акции ще има пред всяка институция замесена в казуса село Труд и призоваваме хора от цялата страна да следват нашия пример" - заявиха от " Сдружение бъдеще за село Труд"

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up