Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
26 ученици от Русе на дистанционно обучение заради положителен PCR тест на един от тях

Шестнадесет годишен ученик се е оказал с КОВИД-19 още в първия учебен ден, заради това съучениците му ще учат дистанционно. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе. Тийнейджърът е в 11 клас на Математическата гимназия „Баба Тонка" в града.
По информация на Регионалната здравна инспекция момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

 Младежът със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле. Още същият ден му е направен PCR-тест, който се е оказал положителен.
Директорката на гимназията Галина Бобева съобщи, че учениците от паралелката са под карантина вкъщи, но не и във ваканция.Те ще бъдат обучавани дистанционно.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и преминаването на паралелката от присъствени в on line уроци започва от утре сутринта. Децата ще се обучават от вкъщи, докато Регионалната здравна инспекция не излезе със становище, заяви директорката Бобева.

Всички останали паралелки продължават присъственото си обучение, като се спазват всички санитарно-хигиенни изисквания", допъли тя и вери, че в училището се извършва постоянно дезинфекция. Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, а тестът му е отрицателен.

Класният ръководител, с когото е контактувал ученикът, ще продължи да ходи на работа, тъй като е бил с предпазна маска през целия ден.
Издирват се контактните лица, а самият единайсетокласник се чувства добре, няма сериозни оплаквания и е у дома си.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Тодоров · преди 9 месеца
    момчето е пратено на лабораторията на Недялко Калъчев в без 15 о оооолабораторен ужас в 17 часа е готово всичко и положително! Мунималния срок за ПСР за който и да е резултат е 6 часа. Да живее Лаборатория Здраве!
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 9 месеца
    Кашата започва. След един месец няма да се знае кой на какво обучение е и кой го обучава.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up