Вторник, Ноември 30, 2021
Follow Us
Обществен съвет ще наблюдава изграждането на детската болница

Обществен съвет с представители на строители, архитекти, лекари, пациенти и МЗ да наблюдава и консултира изграждането на бъдещата Национална детска болница. Това предлага здравно министерство, съобщи зам.-министър Жени Начева на обществена дискусия за бъдещето на проекта. Съветът ще е консултативен орган и ще дава становища за проектирането, строителството и медицинските нужди на всяка една структура от болницата.

 

Членовете на Съвета няма да взима възнаграждения и решенията им няма да са задължителни. Министерството е отхвърлило искането на Националната инициатива „За истинска детска болница", съветът да се създаде с решение на правителството, решенията му да са задължителни и да дава становища за всички политики в областта на детското здравеопазване.

Участниците в общественото обсъждане както и досега, са разделени за това може ли да се използва съществуващото скеле в двора на Александровска болница за новата педиатрия, дали то трябва да се бутне, възможно ли е изобщо това или трябва да се пристъпи към строеж на изцяло нов терен. Преди няколко месеца на среща при премиера Бойко Борисов беше решено скелето да се бутне и на негово място да се вдигне новата сграда. Към момента няма официален старт за начинанието. Търгът за изграждането на болницата беше спечелен от Главбулгарстрой.

Източник: clinica.bg

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up