Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
Само МТСП подкрепя предложението ТЕЛК-решенията да се обжалват от НОИ пред съда

Само Министерството на труда и социалната политика подкрепя предложението на „Обединени патриоти“ ТЕЛК-решенията да се обжалват от НОИ пред административните съдилища, както и осигурителния институт да изисква допълнителни прегледи и изследвания при съмнения за злоупотреби.

 

В рамките на обсъжданията в Тристранния съвет, бизнес и синдикати се въздържаха.

Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ и Димитър Бранков от стопанската камара са категорични, че обжалванията пред съда, а не пред Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК), ще натовари допълнително съдилищата без гаранция, че повторните прегледи ще са обективни.

„Когато въпросното решение е дадено на съд и делото продължава години наред, ако направиш едно контролно или каквото и да било друго изследване след 2 години, то няма как да покаже същото, което е показала в момента на освидетелстването на лицето“, посочи Григорова.

От своя страна Бранков заяви:

„Оценяваме, разбира се, положително намеренията на вносителя, необходимостта от засилване на контрола, за който всички говорим, но конкретното решение, което се предлага според нас ще създаде повече проблеми, отколкото би решило“.

Отрицателни становища по предложенията има и от НОИ и министерството на здравеопазването.

Александър Сиди от ВМРО декларира, че между първо и второ четене на текстовете в парламента са готови да се съобразят с част от забележките на бизнес и синдикати.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up