Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
МЗ свика обществено обсъждане за бъдещата детска болница

На тричасово обществено обсъждане в понеделник ще бъде решено как да бъде изградена Национална многопрофилна детска болница, съобщиха от МЗ. Форумът ще се проведе на 14 септември от 13.00 до 16.00 часа в Киносалона на Военномедицинска академия и ще събере всички заинтересовани страни - лекари, архитекти, граждани,

както и представители на компанията-изпълнител на обществената поръчка за построяване на болницата. Целта е да се обсъдят всички възможности за реализация на проекта, както и дали да бъде съборена старата конструкция или да бъде довършена.

Договорът за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница беше подписан от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в началото на април с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС. Впоследствие беше решено конструкцията в двора на Александровска болница да бъде съборена и на нейно място да бъде построена напълно нова сграда.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up