Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
 Анексът към НРД вече е факт. Увеличенията са в сила със задна дата

Увеличение  на средствата за общопрактикуващи лекари, специалисти, болници и зъболекари предвижда анексът към Националния рамков договор. Той вече официално е факт, след като беше публикуван в „Държавен вестник". Анексът  предвижда увеличение на капитационната сума за всеки записан пациент при личните лекари, която става 1.40 лв. или 2.20 лв., според това дали пациентът е дете, възрастен, или е в работоспособна възраст.

Увеичение има  и  в цените на  профилактичните и диспансерните прегледи при джипитата, както и на имунизациите. Ръст има и при прегледите при специалисти – от 23 лв. първичният преглед става 24.50 лв., а вторичен 12 лв., вместо 11 лв.Нормалното раждане се заплаща 1100лв., а раждането рез цезарово сечение 960лв. 


Увеличението при болничната помощ е средно с 10 на сто, като в анекса е записано, че средствата отиват приоритетно за увеличение на разходите за персонал. Двойно скача цената на пътеката, по която се приемат по-леките случаи на коронавирус –от 618 лв. на 1200 лв. Увеличнията влизат в сила със задна дата - от 01.08.2020г.  За всяка хоспитализация болниците получават и по 20 лева за тест за КОВИД., 10% по-високи ще са цените и в денталната помощ, но от 1 септември.

С целият текст на  Анекса може да се запознаете тук

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 1 години
    Двойно скача цената на пътеката нсли остсналите дейности за които пишат са двойно скачащи Колко скача цената за преглед при ОПЛ стотинки и трябва всички да са доволни защото нещо скача нагоре не знам и аз по какви закономерности може би по тези че ОПЛ си мълчат за прегледите които осъществяват и те не са по-маловажни от преглед при специалист Който го е измислил да каже колко пациенти от Западната Европа имат достъп до ОПЛ а после и до Специалист без чакат на момента-николко
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up