Понеделник, Ноември 30, 2020
 Анексът към НРД вече е факт. Увеличенията са в сила със задна дата

Увеличение  на средствата за общопрактикуващи лекари, специалисти, болници и зъболекари предвижда анексът към Националния рамков договор. Той вече официално е факт, след като беше публикуван в „Държавен вестник". Анексът  предвижда увеличение на капитационната сума за всеки записан пациент при личните лекари, която става 1.40 лв. или 2.20 лв., според това дали пациентът е дете, възрастен, или е в работоспособна възраст.

Увеичение има  и  в цените на  профилактичните и диспансерните прегледи при джипитата, както и на имунизациите. Ръст има и при прегледите при специалисти – от 23 лв. първичният преглед става 24.50 лв., а вторичен 12 лв., вместо 11 лв.Нормалното раждане се заплаща 1100лв., а раждането рез цезарово сечение 960лв. 


Увеличението при болничната помощ е средно с 10 на сто, като в анекса е записано, че средствата отиват приоритетно за увеличение на разходите за персонал. Двойно скача цената на пътеката, по която се приемат по-леките случаи на коронавирус –от 618 лв. на 1200 лв. Увеличнията влизат в сила със задна дата - от 01.08.2020г.  За всяка хоспитализация болниците получават и по 20 лева за тест за КОВИД., 10% по-високи ще са цените и в денталната помощ, но от 1 септември.

С целият текст на  Анекса може да се запознаете тук

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 2 месеца
    Двойно скача цената на пътеката нсли остсналите дейности за които пишат са двойно скачащи Колко скача цената за преглед при ОПЛ стотинки и трябва всички да са доволни защото нещо скача нагоре не знам и аз по какви закономерности може би по тези че ОПЛ си мълчат за прегледите които осъществяват и те не са по-маловажни от преглед при специалист Който го е измислил да каже колко пациенти от Западната Европа имат достъп до ОПЛ а после и до Специалист без чакат на момента-николко
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up