Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Проф. Ангелов ще предложи специалистите по здравни грижи да участват в преговорите за НРД

Здравният министър Костадин Ангелов ще предложи законодателни промени, с които организациите на специалистите по здравни грижи да получат право да участват в договарянето на Националния рамков договор със здравната каса наравно със съюзите на лекарите и стоматолозите. Това стана ясно след срещата на министъра с управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи:

 Това е първата ни среща с проф. Ангелов в качеството му на здравен министър, обяви председателят на Асоциацията Милка Василева:

"Обсъждахме подробно проблемите, пред които са изправени нашите колеги в лечебните заведения. Обсъждахме кадровата криза. Обсъждахме нередностите, които съществуват в системата на здравеопазването".

Работни групи ще дискутират и предлагат конкретни промени в политиките по споменатите проблеми. Те ще бъдат сформирани до седмица, с участието на представители и на Синдиката на медицинските специалисти с председател Мая Илиева, съобщи Василева и призова:

"Крайно време е да спре тази медийна атака срещу нашето съсловие, защото всички се опитват да ни настроят един срещу друг. Ние имаме едни и същи искания".

Активисти на Синдиката на медицинските специалисти, които преди дни за пореден път разпънаха палатки пред здравното министерство, изразиха недоволство, че не са били допуснати на срещата. Росица Николова:

"Аз дойдох от Варна, и какво се оказа накрая, че г-н министъра реши да покани на срещата само удобните, от години наред - Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи". Здравният министър не направи коментар след срещата.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 1 години
    При това положение извън преговорите ще останат само пациентите - тези, които плащат и за които се прави здравната система.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up