Петък, Април 16, 2021
Последвайте ни
МЗ ще субсидира всички болници за  лечение на инфекциозни болести

С 91 гласа „за“, нито един „против“ и нито един „въздържал се“ Народното събрание одобри възможността Министерството на здравеопазването да субсидира болниците за лечението на инфекциозни заболявания.Промените в Закона за лечебните заведения, предложени от депутати от ГЕРБ, бяха приети без дебат, последователно на първо и второ четене.

 

С измененията се регламентира субсидия от МЗ за лечебните заведения, които имат инфекциозни звена.

Според приетите промени държавните и общински болници, както и тези с държавно и общинско участие в капитала си, ще получават постоянна субсидия от Здравното ведомство, за да поддържат готовност за епидемия. Частните лечебни заведения пък ще могат да получават субсидия само по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Геоорги Тодоров · преди 8 месеца
    значи едните, държавни и общински, получвата субсидия постоянно, в условията на вероятна бъдеща епидемия, а другите само ако е обявена! Епидемиологична обстановка или извънредна ситуация! Епидемиологична! Е гати държавата! Едните се готвят за обстановка и получават , а другите само ако се окажат в нея! МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ В ПЪЛЕН ОБЕМ!
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up