Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
В Добрич не достигат легла за лечение на Covid също и персонал

Медици от болницата в Добрич алармират, че не достигат легла за пациентите с COVID-19. Установените случаи в областта от началото на кризата са 117, а само вчера новорегистрираните са 13, а един от заразените е починал. В болницата в Добрич отчели пик на заболеваемостта през уикенда и само за няколко дни отделението се напълнило.

В момента там има 19 пациенти, като единият е в тежко състояние. Заради продължаващата вече пети месец пандемия не достига и персонал в болницата.

Д-р Светозар Байчев, изпълнителен директор на МБАЛ - Добрич: Трябва да поддържаме COVID-19 структура, с която да се лекуват пациентите и изисква командироване на лекари и медицински сестри от структури, които в момента така или иначе изнемогват.

В болницата разполагат с всички необходими предпазни средства и то най-вече от дарения. Въпреки че в Добрич няма заразени сред медицинския персонал, лекарите и сестрите отиват всеки ден на работа със страх.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?

Д-р Митко Георгиев, ортопед: Само фактът, че може да има клинично здрави вирусоносители мен много ме плаши, защото аз работя в отделение, където се приема по спешност и няма как да имаме предварителни тестове.

След увеличаването на заразените с коронавируса в града медиците от добричката болница призоваха хората да не подценяват болестта и да спазват всички противоепидемични мерки.

В града се извършва строг контрол по спазване на мерките. До момента не са констатирани драстични нарушения. Издадени са само един акт и едно предписание.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up