Събота, Октомври 23, 2021
Follow Us
Прокуратурата настоява за преоценка на епидемичната обстановка и налаганите мерки

Прокуратурата сезира премиера и здравните власти да преценят актуалната епидемична обстановка и, ако е необходимо, да разпоредят затягане на ограничителните мерки. Това става ясно от публикувано съобщение на Върховната прокуратура. В него се казва:

 

В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата по опазване на законността и защита на обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министър-председателя, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за преценка на ефективността на предприетите временни противоепидемични мерки със Заповед РД-01-337/13.06.2020г., Заповед РД-01-331/12.06.2020г. на министъра на здравеопазването, както и за евентуалната необходимост от предприемане на други мерки, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места, съобщиха от държавното обвинение.

ВАП сезира компетентните органи заради данни от Националната информационна система, относно COVID-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус, поясняват от ВАП.

Компетентните органи следва да преценят организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация във връзка с горепосоченото, посочват още оттам.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Мирослав · преди 1 години
    Прокуратурата изобщо няма правомощия да се занимава с такива работи. Съвсем други работи трябва да върши. Но милиционерите с каскети не ги разбират тези работи.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    До · преди 1 години
    Маската ме задушава и преживявам панически атаки. Налаганите мерки ме карат да се чувствам като виновен по презумпция. Накърняват честта и достойнството ми, чувствам се като куче на което слагат намордник. Става ми непосилно да работя, да дишам, да живея. Заради физическото оцеляване на обществото, аз губя психичното си здраве. А искам просто да мога дишам
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up