Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Медиците в Разлог с подписка срещу разпределянето на допълнителните 1000лв.

Недоволство сред медици в Разлог заради обещаните 1 000 лева за работа на първа линия в борбата с COVID-19.  Медицински работници от филиала за Спешна помощ събират подписка, ще пратят и писмо до здравния министър с няколко конкретни въпроса за разпределението на допълнителните средства. - предаде БНТ. Искат да знаят защо някои хора от един и същ екип, работили с рискови пациенти, са получили финансов стимул, а други – не.

 Медиците настояват да бъде извършена проверка на място.

От четири години Красимира Механджийска работи като медицинска сестра в спешния център в Разлог. Въпреки че през изминалите месеци е посрещала рискови пациенти, със симптоми на COVID-19, допълнително възнаграждение към заплатата ѝ няма.

"Проблемът е, че са дадени пари на хора от едни и същи екипи – едните получават пари, работили са със същите пациенти, други не получават. Искаме да знаем какви са критериите и защо се получава такова нещо?", настоя тя пред БНТ.

Преди дни Механджийска инициирала подписка, в която са се подписали десетина от колегите ѝ.

От филиала за Спешна медицинска помощ в Благоевград са категорични – нарушения няма.

"В Спешния център има писмо на министъра на здравеопазването. В него се казва, че допълнителни възнаграждения на медицински и немедицински персонал, участвал пряко при обслужването на болни с коронавирус, или със съмнения за такъв, им се полагат тези допълнителни средства от 1 000 лева", коментира Албена Бобошевска, главна сестра в Спешния център в Благоевград.

През март 23-има от общо 36-имата работници в Спешния център в Разлог са получили по 1 000 лева към заплатата си, за април са осем, а за май отново са 23-има.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    росна китка · преди 1 години
    От къде накъде старшата Албена ще дава обяснение. Къде е г-н Михайлов ? Защо се крие ??2 По-удобно е да се скрие от неудобните въпроси ,даже и под ключ в администрацията , случайно някой да не вземе да наруши спокойстивето му. Крайно време е състава на администрацията да се редуцира и да се обнови с нови кадри , които ще се интересуват и ще са отговорни за служителите по места ... Г-н д-р Михайлов и г-жа Албена Бобошевска си мислят само за техните топли местенца. Браво на мед. работник , който е решил да се опълчи срещу статуквото .
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up