Вторник, Юни 22, 2021
Последвайте ни
99% от капацитета на инфекциозното отделение на сливенската болница е изчерпан

99% от капацитета на инфекциозното отделение на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е изчерпан. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Васислав Петров. От утре Военна болница - Сливен разкрива още пет допълнителни легла в Covid-отделението, обяви директорът на филиала на ВМА - София полк. д-р Илиян Комитов.

 

Днес в областта са отчетени 18 души заразени с коронавирус.

От тях 10 са в Нова Загора и 8 в Сливен.

В инфекциозното отделение на областната болница има три свободни легла, съобщиха по-рано от Областния кризисен щаб. Д-р Васислав Петров обяви какво се прави, за да не се стигне до криза с настаняването за лечение.

"В случай, че се наложи, има заповед на директора, който казва, че трябва да разкрием във вътрешните отделения, в отделенията по вътрешни болести и по пулмология. Те се намират в болницата и за това там е много трудно да се раазкрият легла. Това си го говорим с РЗИ и търсим варианти къде да намерим място".

Д-р Комитов обяви какви действия са предприети от негова страна за разкриване на нови легла във Военна болница.

"Изпратили сме писма до директора на РЗИ, за да получим заповед и съответно ще придвижим през РЗОК тази процедура, и от утре, за да имаме готовност да ползваме още 5 легла допълнително".

 

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up