Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
11хил. нови случаи в Русия за последното денонощие

Броят на заразените с коронавирус в Русия се увеличи до 177 160 днес след рекорден ръст на новите инфекции, с което страната се нарежда на 5-то място в света по установени случаи на Covid-19, задминавайки Германия и Франция, предаде Ройтерс.

 

За последното денонощие в Русия са регистрирани 11 231 нови случая на заболяването, съобщи руският оперативен щаб.

Над половината от всички случаи, включително смъртните, са в Москва, която днес също съобщи за рекордно увеличение с 6703 новозаразени. Починалите са се увеличили за 24 часа и вече са 1625 – далеч по-малко от други страни.

Излекуваните са 23 803. Според кмета Сергей Собянин увеличението на потвърдените случаи се дължи на повечето направени тестове, както и че ситуацията общо взето се стабилизира. Русия съобщи, че е направила над 4,8 млн. теста за коронавирус.

Вчера президентът Владимир Путин подкрепи план на Собянин за постепенно разхлабване на някои карантинни мерки след 12 май.

Сравнително малкият брой жертви накара някои критици на Кремъл да предположат, че властта укрива реалната бройка. Но тези твърдения бяха категорично отречени.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ Русия вече е на 5-то място по брой на заразени в глобален мащаб. Реалният брой на заразените с коронавирусна инфекция в Москва е много по-голям от официално обявения, съобщи в интервю за държавната телевизия Сергей Собянин.

Официалните данни сочат, че регистрираните в столицата случаи на Covid-19 надвишават 92 600. Според Собянин реалният брой е около 300 000 души или 2-2,5% от населението на града. Режимът на изолация остава в сила и след майските празници. От 12 май става задължително носенето на маски и ръкавици в градския транспорт. Глобата за нарушителите е 4000 рубли или около 100 лева. Остават затворени търговските центрове, фризьорските салони и фитнес залите. Възобновява се работата в големите промишлени предприятия и на строежите.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up