Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
От РЗИ Видин отричат обвиненията

Заразените с COVID-19 в социалния дом във видинското село Гара Орешец няма да бъдат хоспитализирани, каза Венцислав Владински  директор на РЗИ-Видин пред БНР, и уточни причините:
"Няма къде да бъдат настанени възрастните хора. Кореспондирал съм с щаба и се е взело решение. В нашата болницата няма достатъчно легла за тези 8 човека, те са оставени в дома на 2-рия етаж под изолация. Вече има и лекар, който ги е прегледал, назначил е лечение и започва вече той да води сметка за тях."
Пациентите нямат симптоми, за да постъпят на болнично лечение, обясни вчера главният държавен здравен експерт доц. Ангел Кунчев.
Според кмета на Община Димово Светослав Славчев е недопустимо "един и същ персонал в Дома да се грижи и за здрави, и за заразени с коронавируса".
От РЗИ отричат твърденията, че "пациент с влошено състояние е върнат в дома".


"Иска да се отърве от тях, това е целта на кмета. Същият този човек с линейка е докаран в болницата, пуснати са изследванията, направена е рентгенова снимка и няма пневмония, просто има кашлица. Кмета ми докладва, че има 2 жени в тежко положение, абсолютно невярно. Лично директора на регионалната здравна каса заедно с доктора, който се занимава с дома са влезли в дома. Всеки пациент е бил прегледан от лекаря и е премерена температурата. Само 3-ма от тях са имали 37.5 градуса температура."
Заразените домуващи са отделени от здравите на отделен етаж.
Вчера, в интервюта кмета на града и директорът на дома за възрастни хора предупредиха за влошаващата се ситуация
"Тoвa ce прeвърнa в инфeкциoзнo oтдeлeниe - буквaлнo. Рaзликaтa e, чe тук рaбoтят хoрa, кoитo глeдaт и бoлнитe, и здрaвитe. Ниe изoлирaхмe бoлнитe oт здрaвитe. Нa втoрия eтaж нямa здрaви. Нa първия eтaж вce oщe нямaмe хoрa c пoлoжитeлнa прoбa. Нo пeрcoнaлът e eдин и cъщ. Тoзи пeрcoнaл e в oгнищeтo нa зaрaзaтa и ce cъмнявaм, чe зaщитнoтo им oблeклo e тaкoвa, кaквoтo e в бoлницитe", кoмeнтирa пред bTV Cвeтocлaв Cлaвчeв, кмeт нa oбщинa Димoвo.
По думите му oбcтaнoвкaтa в дoмa ce влoшaвa c вceки чac. Oт мecтнaтa aдминиcтрaция са oтпрaвили зaпитвaнe зa извeждaнe нa зaбoлeлитe.
В 4 ч. сутринтa e извикaнa линeйкa зa чoвeк c пoтвърдeнa прoбa, чиeтo cъcтoяниe ce e влoшилo, който е отведен във видинската болница. По-късно ,обаче той е бил върнат и оставен пред вратата на дома, съобщи БНР.

 

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up