Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
В Англия до болница стигат само тези, за които има надежда, но 60% от тях загиват

Това е нещо, което никой от нас не е изпитвал. Предизвикателствата в професионален и човешки план в момента са изключителни. Това е криза, която е много отвъд здравната система. Това е трагедия. Така д-р Милена Ангелова, анестезиолог-реаниматор в „Кингс Колидж” в Лондон, описа битката с COVID-19 и случващото се в столицата на Великобритания пред Нова телевизия.

 

По думите й в момента в реанимацията на болницата има 90 души в тежко състояние. „За съжаление в момента съм свидетел на човешки трагедии. Цели семейства загинаха. Как се скърби за 12 000 души? Ние още не сме си дали точно сметка какво се случва“, каза д-р Ангелова.

Тя каза, че при нормални обстоятелства, отделението е с 69 интензивни легла В момента те са увеличени на двойно – 136 и почти всички са запълнени. Д-р Ангелова обаче уточни, че в болниците не се приемат всички нуждаещи се. „Приемат се само тези, които имат шанс да оцелеят и затова не виждам много възрастните, с много придружаващи заболявания. Те не идват при нас, тъй като се счита, че те няма да оцелеят. До нас достигат само хора, за които има надежда. 60% от тях обаче загиват“, каза тя.

„Илюзия е, че само възрастни и хора с придружаващи заболявания загиват. Повечето от пациентите, за които се грижа в момента са на възраст между 40 и 50 години, които са абсолютно здрави, които при нормални обстоятелства още 20-25 години не биха стигнали до болница, а в момента се борят за живота си. Това е наистина трагично. Тази криза не може да бъде подценявана по никакъв начин“, каза още д-р Ангелова.

По отношение на опасността за медиците, тя каза, че в болницата повечето вече са преболедували вируса. „За щастие никой от нас не беше достатъчно болен, за да стигне до интензивното отделение като пациент. Във Великобритания има 19 смъртни случая на медици“, каза д-р Ангелова.

Самата тя не се е прибирала в дома си от две седмици. Не се и предвижда да си отиде или да бъде отделена под карантина, ако няма симптоми на заболяването. „Ще бъдем белязани, но по какъв начин е трудно да се прецени. Тези от нас, които оцелеят. Може би ще сме като войниците, които се връщат от фронта“, каза още анестезиологът.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Тодоров · преди 1 години
    Колега Ангелова, това изявление пълна глупост и дървено желязо: Повечето от пациентите, за които се грижа в момента са на възраст между 40 и 50 години, които са абсолютно здрави, които при нормални обстоятелства още 20-25 години не биха стигнали до болница, а в момента се борят за живота си.– това е ТЪПО - грижите се за здрваи , които се борят за живота си - ама сериозно!... Ужас е гати лекаря
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up