Понеделник, Декември 06, 2021
Follow Us
Испания облекчава мерките, тъй като броят на починалите спадна до 517 на ден

Стотици хиляди служители в Испания се върнаха на работа, докато европейските страни си задават въпроса кога ограниченията за блокиране трябва да бъдат облекчени на фона на страховете от повторна вълна на пандемията от коронавирус.


Полицията връчи маски на работниците в транспортните центрове в столицата, Мадрид, в понеделник, а предприятията в строителния и производствения сектор се отвориха предварително, след като правителството облекчи някои мерки за блокиране, въведени преди две седмици, които ограничиха повечето хора в домовете им.
Противоречивото завръщане на работа за около 300 000 служители започна бавно. Понеделник е официален празник в голяма част от страната, включително някои от най-населените региони като Каталония и Валенсия. На обикновено оживената жп гара на Аточа Мадрид се виждаха малко пътуващи.
Премиерът Педро Санче , е настоявал страната да остане твърда в забраните, въпреки облекчаването на някои ограничения. Магазини, барове и обществени места ще останат затворени най-малко до 26 април. Здравното министерство призова тези, които се връщат на работа, да се разминават във времето за пристигане и да носят маски, където физическото разстояние не е възможно.
Регионалните лидери разкритикуваха този ход на фона на опасенията, че трудно постигнатите резултати в общественото здравеопазване през последните дни могат да бъдат загубени. Завършеният брой на смъртните случаи от вируса в Испания падна до 517 в понеделник от 619 в неделя, което доведе общия брой на смъртните случаи до 17 489, съобщи здравното министерство.

The Guardian

 

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up