Неделя, Май 09, 2021
Последвайте ни
Т. Дончева: Ако се тества масово, ще стане ясно, че заразените са  в пъти повече отколкото се съобщава

В целия този хаос и с това медийно облъчване, българите вече са на края на силите си. СЗО препоръча 20 минути коронавирусът да е тема за ден. У нас тази тема е 20 часа. Медиите проявяват липса на усет, че човешкото възприемане има предел. И това 20 часа е свръх всякакъв предел. Много хора не гледат нищо за коронавируса.

Мерките са подчинени на пиара, и целят да покажат, че правителството полага неимоверни усилия. Тези мерки не са създадени от българското правителство. Хората по Европа дискутират, осмислят и тогава оповестява. Бойко Борисов оповестява и казва, че те са го взели от нас. - Това каза адвокат Татяна Дончева пред телевизия Евроком и добави: 
Казва се, че мерките са, за да се опази здравната система. Струва ми се, че пазейки я, ние можем да разрушим социалната. Продължаването на социалната изолация води до лавина от освобождаване на хора от работа. Има много хора около Борисов, които да му кажат, че 60 на 40 няма да проработи и не работи. Всеки бизнесмен, който може да пусне работниците, ги пуска. Това расте като лавина. Социалната система ще е изключително напрегната.
Не можe като примадона да не даваш никой нищо да ти каже. Какво като си наложил карантина. Хората ще откачат. Това нещо някой изчислява ли го? Кой измисли вируса, защо и с каква цел? Това, което се случва е като филм на ужасите. Тук става дума за това, че трябва да работят институциите за контрол на изпълнителната власт. Сега всичко сме затворени в щаба и в МС. Защо ще навикваме Мангъров? Защото той повтаря, че трябва да стигнем колективен имунитет. Защо спорят за тестовете? Защото те държат две лаборатории и упражняват пълен контрол върху резултатите. Те не искат да има цялата картина на заразата.
Ако се тества масово, ще стане ясно, че заразените са в порядъци в пъти повече отколкото се съобщава. Като не ви трябва различно мнение, кажете на Мангъров да си ходи в болницата, а всички други под конец. - каза още  Татяна Дончева .

Интервюто е публикувано със съкращения. 

 

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up