Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Без коментар, само за четене

Искам да видите какъв диалог се води между журналист и здравен министър в европейска държава:
Журналист: - Г-н Ананиев, много наши зрители ни пишат на редакционната поща, че имат голям проблем с гледането на децата си. Защото личните лекари отказват да им издадат болничен, тъй като ясли и градини са затворени, но не се водят под карантина!

Ананиев: - Ами...аз не разбрах...те взели ли са неплатена отпуска? Те имат право да си вземат неплатена отпуска...
Журналист: - Нали разбирате колко е тревожно това! Ако някой трябва да гледа детето си в неплатен отпуск, как ще го храни?
Ананиев: - Така е решило законодателството. Платен болничен се дава единствено на заразени с коронавирус и техните семейства, които са под карантина...
Журналист: - Това не е ли параграф 22?
Ананиев: - Не е параграф 22, защо да е...Когато са изчерпани законовите варианти, винаги може са се намери друг начин - роднина, баба, дядо... И те да се погрижат за детето.
Журналист: - Бабите и дядовците нали са в рисковата група?
Ананниев: - Видяхте, че рисковата група не е точно при тях, а при много по-младите - 40-49 годишни. Всяко едно семейство винаги може да намери клинично здрав човек, който да помага...
На тоя покъртителен министър искам да му кажа, че възрастните хора наистина са най-рисковата група, заради отслабената имунна система и съпътстващите старчески хронични заболявания. Това, че в България има най-много заразени в интервала от 40-49 години, не значи, че те са най-застрашени. Те са най-голяма бройка заразени, защото са от най-социално активните групи, а старите хора си стоят по къщите. И да кажеш на някой, че в сегашната ситуация е безопасно да си заведеш детето при баба и дядо да го гледа, за да може той да ходи на работа, е безумие. Безумие е дори изречено от обикновен човек, камоли от здравен министър!!!
Красимир Калушев, Фейсбук

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up