Събота, Декември 05, 2020
Ето кои медици ще получат премия от 1000 лева

Информация за това кои медици ще получат обещаните от Бойко Борисов по 1000 лева, публикува интернет сайтът OFFNews , който също твърди, че разполага с копие на писмо на заместник министъра на здравеопазването Жени Начева до директорите на спешните центрове в страната.
Обещаната от премиера премия, ще получат само медиците, които отговарят на две условия:

1. Те трябва да са работили минимум 12 часа по график и да са участвали пряко в обслужване на болни с коронавирус или със съмнение за такъв.
2. В съответното населено място, в което работят трябва да има доказани случаи на коронавирус или съмнение за такива.
При около 300 заразени и 100 хоспитализирани, при условие, че половината от тях са в две болници(отделения) и далеч не всички са докарани с линейка, а и не всички от медицинския персонал, лекувал болните, е на 12 часов график, то едва ли премираните медици ще са повече от 500 души. Колко точно са, не е толкова важно, защото са много малко, както и да го смятате, при положение, че общият брой на сестрите и лекарите в страната е над 50 000. С други думи обещаната от Борисов премия, ще получат един от сто медици.
Тъй като критериите, кой да получи премия, от медицинска гледна точка, не са много обосновани(меко казано), напълно е възможно те да са написани не преди, а след като е определена бройката на премираните. МЗ много ги бива в тая работа.

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up