Понеделник, Септември 27, 2021
Последвайте ни
Германия, отличникът на Европа, увеличава още повече тестовете

Германия се справя най-добре от всички Европейски страни в борбата с коронавируса. Досега в страната са регистрирани 351 смъртни случая, според данни на университета „Джон Хопкинс“, въпреки че е броя на заразените, потвърдени с лабораторни методи е над 50 000 потвърдени. Страната има една от най-ниските нива на смъртност от COVID-19, с 0.5% - в сравнение с 5.2% във Франция и 7% на Испания, например. Малкият брой на хоспитализирани пациенти, дори позволява на Германия да приема за лечение болни от Франция и Италия.

 

Според единодушното мнение на експертите, отличните резултати се дължат най-вече на големия брой тестове, които се правят на населението. Това е възможно защото в тестването участват всички лаборатории и болници.

В началото на кризата в страната се правеха по 200 000 теста седмично. Федералното правителство е решило да увеличи броя на тестовете си COVID-19 до 500 000 седмично, заяви германски учен в четвъртък. "Причината, поради която Германия има толкова малко смъртни случаи в сравнение с броя на потвърдените случаи, може да се обясни с факта, че имаме много лабораторни диагнози", заяви д-р Кристиян Дростен от Берлинската университетска болница. „Вече правим 500 000 тестове всяка седмица в Германия", добави той.

Германските изследователи планират редовно да тестват повторно повече от 100 000 души, за да видят дали са преодолели инфекцията с COVID-19 и за да проследят разпространението й, според плана, утвърден в петък, 27 март.

Д-р Дростен заяви, че огромната мрежа от лаборатории в цяла Германия е помогнала за организирането на тестовете бързо и в голям мащаб. Германското здравно министерство заяви, че ще инвестира 500 милиона евро за развитие на връзките между болниците и лабораториите. Тази мрежа също ще се използва за анализ на данни за всички пациенти на COVID-19, така че да се изгради база данни.
Източник:euronews.com

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up