Вторник, Май 18, 2021
Последвайте ни
Ананиев определи болниците, в които ще се лекуват пациенти с COVID-19

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, съобщиха от МЗ.
В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

„Медицинският персонал в лечебните заведения за болнична помощ следва да бъде осигурен с лични предпазни средства и да спазва стриктно въведените в страната и в лечебното заведение хигиенни и противоепидемични мерки. Ръководителите на лечебните заведения за болнична помощ трябва да осигурят прилагането на настоящата заповед, в това число при възможност да предприемат действия за изпълнение на препоръчителните изисквания по приложения № 3 и № 4, включително и чрез взаимодействие с други лечебни заведения.
Лечебните заведения трябва да предприемат действия при възможност с оглед сключване на анекси към договорите с НЗОК за изпълнение на КП № 104 „Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания - остро протичащи, с усложнения“, в сила до овладяване на епидемичната обстановка, при условия и по ред, определени от Надзорния съвет на НЗОК.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор и на Жени Начева - заместник министър.
В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.Целият текст е достъпен тук

Ваксинирахте ли се?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    провинциален лекар · преди 1 години
    И ако в една област има три болници и във всяка от тях се хоспитализират или се окажат хоспитализирани по 1-2 пациента с коронавирус то цялата болнична помощ на областта е свършила за следващите 2 седмици. Край. Хикс. Много по-логично ми се струва на настоящият етап да се определи водеща болница а не всички в блатото. Ако, недай си Боже, епидемията се разрасне то тогава вече всички са в боя.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up