Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
САЩ станаха първи по брой на заразените с COVID-19

Съединените щати станаха страната с най-много регистрирани случаи на коронавирус в света с над 82 000, според данни на CNN.
Случаите в САЩ се натрупаха в четвъртък, надминавайки Китай и Италия. Процентът на глава от населението варира поради огромните различия в населението на отделните щати.
Към четвъртък вечерта Съединените щати са имали най-малко 82 100 случая, докато Китай е отчел 81 782. Регистрираните случаи в целия свят са повече от 510 000.

Същият ден американските служители заявиха, че има нов връх за смъртните случаи, съобщени за един ден. Най-малко 246 нови смъртни случая бяха съобщени в четвъртък, като общият брой на смъртните случаи в цялата страна е най-малко 1195.
В Ню Йорк, където са регистрирани повече от половината случаи в САЩ, изтощените лекари и сестри в болниците търсят все по-отчаяни мерки за борба с вируса.
Нюйоркският болничен център Bellevue създаде импровизирана морга с помощта на палатки и хладилни камиони. В болничен център Elmhurst в Куинс 13 пациенти са починали от коронавирус в рамките на 24 часа.
Медицинска сестра описа това, което е преживяла в болница на Лонг Айлънд. "Не съм спала, защото умът ми не позволява. Плаках в банята по време на почивката си, докато свалях маската от потното си лице. Плаках по целия път до дома", написа тя в публикация в социалните медии.

Сестрата, чието име Си Ен Ен не съощава, казва, че пациентите имат „непрекъсната кашлица, изпотяване, температура и „страх в очите“.
"Плача за тези, които са починали. Плача, защото интубирахме 5 пациенти в рамките на 10 минути и бях ужасена. Плача за моите колеги, защото знам, че ситуацията ще се влоши, плача за родителите, децата, братята и сестрите, съпрузите, които не могат да бъдат с любимите си хора, които може да умират, но не могат да имат посетители, защото посещението не е позволено ", добави медицинската сестра.

Болниците се страхуват от недостиг на оборудване
Множество болници очакват да свършат незаетите легла в рамките на две седмици, тъй като случаите продължават да нарастват.
Ако леглата се изчерпат, "нямаме ресурси да спасим живота на хора, който бихме могли да спасим", каза бившият министър на здравеопазването на Луизиана д-р Ребека Джи. "Ето защо тези препоръки за престой у дома са толкова важни. Все още не сме видяли пика на кризата", каза Джи.

Отчаяно се нуждаем от защитните маски за лице. Джи казва, че здравните работници са пробивали дупки в пластмасови калъфи за офис папки и прокарвали връв през тези дупки.
„Мисля, че това, което е най-важно е, че имаме нужда от повече респиратори“, каза тя. "И това е нещо, което федералното правителство трябва да осигури."
Мнозина призоваха президентът Доналд Тръмп да използва Закона за производство при отбрана, за да ускори създаването на критично здравно оборудване.

Ню Йорк ще позволи на двама пациенти да споделят един респиратор
В опит да се справи с отчаяната нужда от медицинско оборудване, щата Ню Йорк одобри технология, която позволява на двама пациенти да споделят един респиратор.
Към четвъртък повече от половината случаи на коронавирус в САЩ са били в щата Ню Йорк с над 37 000, според данни на CNN.
Губернаторът Андрю Куомо посочи метода като "разцепване" и каза, че той включва добавяне на втори комплект тръби към респиратор.
"Не е идеално", каза Куомо в четвъртък, "но вярваме, че е изпълним."
Нюйоркските болници се нуждаят от 30000 респиратора и разполагат с достатъчно лични предпазни средства само за следващите две седмици, заяви губернаторът.
В сряда щатът е разполагал с 4000 респиратора в болниците и още 4000 се очакват от федералното правителство. Ню Йорк е закупил още 7000 респиратора и продължава да "пазарува", заяви губернаторът.
Респираторите са "разликата между живота и смъртта за хиляди нюйоркчани", каза кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.
В Сан Франциско кметът Брейд заяви, че градът може да забележи скок в случаи, подобни на този в Ню Йорк. Според нея Сан Франциско може да има нужда от още 1500 респиратори и 5 000 болнични легла.
„Ако хората, които са на улицата, продължат да се събират и срещат, с което увеличават разпространението на този вирус, няма да имаме достатъчно легла, достатъчно медици за интензивните отделения и достатъчно респиратори за хората, които ще имат нужда от тях ", каза Брейд.
Източник: cnn.com

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up