Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
В Нидерландия и Белгия откриха коронавирус в канализацията

В Нидерландия и Белгия отриха коронавирус в канализацията. Властите предупреждават работещите в пречиствателните станции да вземат всички необходими хигиенни мерки и да работят със защитно облекло, ръкавици и маски.


Коронавирус в отпадните води на Амстердам, Тилбург и други нидерлански градове. За това съобщи Кралският инстут по здравеопазване и околна среда. COVID-19 попада в мръсната канализация от тоалетните на хора, които са заразени с него. В Белгия също съобщават за вирус в отпадните води, където според учени той продължава да живее по-дълго. Специалисти и в двете държави подчертават, че няма опасност COVID-19 да попадне в питейната вода.

Туит на нидерландския институт за здравеопазване и околна среда& Новият коронавирус е открит в нидерландските отпадни води. Той попаднал там чрез екскременти на пациенти с COVID-19. Работещите с отпадни води трябва да се придържат към хигиенните предписания, за да се предпазят.
Според нидерланските учени чрез мониторинг на отпадните води може да се следи и за разпространението на пандемията от корона вирус. Лекари в Белгия препоръчват на пациенти на коронавирус, които са си в къщи, по възможност да не използват една и съща тоалетна с останалите членове на семейството или допълнително да дезинфекцират.

Източник: БНТ

 

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up