Събота, Декември 05, 2020
И белодробната болница търси доброволци

Масовото напускане на медици от Втора градска болница принуди министъра на здравеопазването да промени заповедта, с която същата бе определена за лечение на болни с коронавирусни инфекции. Една от клиниките на столичната белодробна болница "Света София", която също със заповед на Ананиев беше определена за лечение на болни с коронавирусни инфекции също остана без медицински персонал, съобщава БТВ.

Преди дни лекари, медицински сестри и медицински работници там заявиха, че обмислят колективна оставка, тъй като приемали пациенти, инфектирани с COVID-19, без достатъчна защита. През последните дни още двама лекари са подали заявление за напускане и в момента в клиниката са останали само двама.
Четири медицинските сестри също са напуснали, останали са две. Д-р Чернева съобщи, че вече са набавени предпазни средства – облекла, маски и ръкавици. Има единствено недостиг на респираторни маски, което притеснява най-много персоналът. Тя призова доброволци да се присъединят към екипа.
Миналия четвъртък е дадена справка за защитните средства, които са изискали от Министерството на здравеопазването. Все още от там нямат отговор. Количествата са много малко и са на изчерпване.
Директорът на болницата Любчо Пенев е отказал да коментира с обяснение, че няма проблем с персонала на клиниката. В момента в клиниката няма пациент. Очаква се към екипа да се присъедини един лекар-специализант. Още във видеото:

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up