Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Ибупрофенът може да влоши състоянието на заразените с коронавирус, предупреждават френските здравни власти

Министърът на здравеопазването в страната Оливие Веран, който е квалифициран лекар и невролог, в събота написа в Туитър: „ Приемът на противовъзпалителни средства [ибупрофен, кортизон…]

може да утежни инфекцията. В случай на висока температура вземете парацетамол. Ако вече приемате противовъзпалителни лекарства, попитайте вашия лекар. "
Здравните служители посочват, че е известно, че противовъзпалителните лекарства представляват риск за тези с инфекциозни заболявания, тъй като намаляват реакцията на имунната система на организма.
Министерството на здравеопазването добави, че пациентите трябва да избират парацетамол, защото „той ще намали треската, без да противодейства на възпалението“.
Френските пациенти са принудени да се консултират с фармацевтите от средата на януари, ако искат да си купят популярни обезболяващи, включително ибупрофен, парацетамол и аспирин, за да бъдат напомнени за рисковете.
Жан-Луи Монтаструк, ръководител на фармакологията в болница в Тулуза, каза за радиото RTL: „Противовъзпалителните лекарства увеличават риска от усложнения, когато има треска или инфекция.“
Френското здравно министерство съобщи в петък вечерта, че броят на случаите с коронавирус в страната се е увеличил с 800 за 24 часа. Веран заяви, че има 3 661 потвърдени случая, от които 79 смъртни. От болните 154 души са в интензивно лечение.

Източник: The Guardian

 

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up