Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Паника!

 Както можеше да се очаква решението за въвеждане на извънредно положение, заради коронавируса предизвика паника в цялата страна. Всички хора се втурнаха да се запасяват с хранителни стоки. Пред касите на хранителните магазини и супермаркети се извиха огромни опашки. Повечето хора купуваха всякакви хранителни стоки и пазаруваха с по две колички.
По-късно след обяд в пазаруването се намесиха и органите на МВР. Забелязахме полицаи да стоят на входовете на магазините и да пускат клиент само след като излезе такъв от магазина. На места се съобщава и за сморазправа между граждани, за по-предно място на опашката.

Веригата Фантастико въведе безпрецедентни нови правила за пазаруване, които предвиждат затваряне на всички входове, освен един и допускане на не повече от 30 души едновременно в магазините.

Земеделската министърка Десислава Танева се опита да успокои хората, че храни има достатъчно, но това не повлия на пазарната треска.
Допълнително масло в огъня наля заповедта на министъра на здравеопазването Ананиев, с която се затварят всички търговски обекти, освен аптеките, бензиностанциите и хранителните магазини. Забраната за търговия с нехранителни стоки ще нанесе тежък удар не само на търговията, но и на производството вноса и износа. Всички заети в тези сфери остават временно без доходи.
Особен проблем ще създаде и забраната за извършване на планови операции, което може да доведе до пускане в принудителен отпуск на голяма част от медицинския персонал и до тежки финансови загуби за лечебните заведения.

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up