Вторник, Юни 22, 2021
Последвайте ни
Бойко Борисов лично обяви новите случаи на COVID-19

Премиерът Бойко Борисов лично съобщи за нови два случая на коронавирус, този път в София. Той съобщи новината, след като участва в извънреден Европейски съвет с държавните и правителствени ръководители на ЕС във връзка със ситуацията около коронавируса, който се проведе онлайн.
Няма информация дали други премиери на европейски държави са използвали случая да обявят за нови заразени в своите страни, но може и да не са имали подходящи случаи.
Борисов използва случая да поздрави в ефир Столичната Филхармонията и Театър „Възраждане“, за решението вместо да връщат парите за закупени билети, а да излъчат представленията си онлайн.

Борисов призна, че „Мерките вече са много закъснели, а маските вече не го хващат”(вируса).
„Да бъдат стимулирани финансово големите предприятия и да започнат масово производство на аспиратори – това ще бъде нещо, което в следващите седмици и месеци ще бъде най-необходимо за болниците“, обясни още министър-председателят. Борисов не поясни какво ще се аспирира. Можем да гадаем дали идеята му е да се аспирира вируса от бронхите на болните или нещо друго.

Мъжът е постъпил предишния ден с дихателна недостатъчност и с предишно заболяване. Жена му, 66-годишна, е постъпила в болница днес. Интубирана е веднага в шокова зала. Няма данни да са пътували в чужбина. Единствените непотвърдени данни са, че синът им е работил в „Илиенци”, заяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.- предаде Нова ТВ
„В момента в „Пирогов” е директорът на РЗИ - д-р Пенчев, който трябва да препоръча конкретните мерки, взети в болницата, а именно - самата клиника трябва да бъде изолирана и дезинфекцирана. Болни трябва да бъдат изолирани. Трябва да се установят контактните лица. Двамата пациенти остават на лечение. Жената е в тежко състояние, мъжът не чак толкова", каза още той.
По думите му контактните лица на заразените са 89 души. „Започва процедура по тяхното изследване и карантина", добави Мутафчийски,

 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up