Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Няма никаква епидемия

Няма никаква епидемия от вирусни заболявания. Това показват официалните данни за регистрираните заразни заболявания през последната седмица, публикувани от Националния център за обществено здраве и анализи. В страната няма регистриран нито един случай на епидемия от грип тип А. В същото време в няколко общини и области в станата са обявени грипни ваканции.

Данни за грип тип Б, за който Директорът на Националния център за заразни и паразитни болести, проф. Тодор Кантарджиев, обяви по телевизията едва ли не епидемия, изобщо не фигурират в справката, защото за тази разновидност на грипния вирус такива не се събират. А данни не се събират, защото грип тип Б има много по-ниско ниво на грипна заболеваемост и значително по-бавна интензивност на епидемичния процес или казано с други думи не е епидемиологичен проблем. Кантарджиев така и не каза колко случая на грип тип Б са регистрирани, колко от тях са хоспитализирани или каквато и да е конкретна информация.
На Интернет страницата на Националния център за заразни и паразитни болести също няма абсолютно никакви данни за заболели от грип тип Б, нито за която и да е друга заразна и паразитна болест. Последната информация, която се мъдри на началната страница е линк към страницата на СЗО с информация как да дезинфектираме работното си място.

От къде властите черпят информация за наличието на заразни болести и крият ли тази информация от населението, ако изобщо я имат, е въпрос, на който ще търсим отговора.
Изявленията, че инфекциозните отделения в страната вече са пълни със заразно болни, по никакъв начин не кореспондират с официалните данни на НЦОЗА, според които има само единични случаи на заразни заболявания в отделните области. Такива изявления могат единствено да създадат паника у хората и може би това е целта им. Друг въпрос е кой и защо има интерес от това.
Едно нещо е ясно – има лоша организация и лошо управление на здравната система. Опитите това да бъде замаскирано с духовити коментари от типа "Културният човек спазва 14 дни своята карантина" и "Жени, върнали се от Италия, тръгват по зъболекар и забравят да кажат" не могат да прикрият управленския дефицит.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Томва · преди 1 години
  А защо всички у-ща в БГ са във "грипна ваканция" ,а навсякъде в страната има "само неизвестно от КОЙ грип,А,Б..,Уж!?" и цялата БГ е в червено,заради него?!Странно!!Истината е по важна и липсата на "ТАКАВА" за covid 19, "май" го няма!!!?
  Надяваме се на това поне ,ако имате? задължителните официалните ампули за covid 19 и се ПРОВЕРЯВАТ не само запълнените инфекциозни болници и за много други!?Важно е точно и ЯСНО инфо къде сме!?Извинете,но истината или проблемите ви ни интересуват много,но не само от БГ ТВ!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Carlini · преди 1 години
  Не искат да откриват нищо, защото не искат да признаят на колко ниско ниво е здравеопазването. Може би греша?? Ха дано, ма...
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up