Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Те винаги преувеличават проблема

Здравният кореспондент на Fox News д-р Марк Сейджъл разкритикува Световната здравна организация (СЗО) в петък, заради решението да повиши оценката за глобалния риск от коронавирус от „висок“ до „много висок“, като ги нарече „куп паникьори“.

„Много висока“ глобална оценка на риска е най-сериозната оценка в новата система за предупреждение от четири нива на СЗО. Ръководителят на организацията д-р Тедрос Адханом цитира "непрекъснатото увеличаване на броя на случаите и броя на засегнатите страни" при съобщението за повишаване на нивото на риска.

 

„Те винаги преувеличават проблема и винаги го правят да изглежда, като че ли светът ще свърши“, казва Сейгъл, като отбелязва, че СЗО е част от Организацията на обединените нации. "Всъщност един от основните им хора, който отговаря за заразните болести е бил китайски здравен служител в продължение на повече от 20 години", добави Сийгъл, като има предвид д-р Рен Мингхуи, помощник генерален директор на СЗО, с ресор универсално здраве покритие. „Значи той има известен интерес и ситуацията в Китай влияе много силно на СЗО, но според мен ситуацията не се е влошила.

"Те са полезни, но мисля, че са били подведени", продължава Сийгъл.

Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ Робърт Редфийлд заявил пред подкомисията по външни работи на Камарата на представителите, че рискът от заразяване с коронавирус в САЩ остава нисък, но предупреди, че страната най-вероятно ще види повече случаи, тъй като огнището се разпространява в световен мащаб.
Редфийлд добавил, че федералното правителство прави всичко по силите си, за да предотврати разпространението на вируса, но той предупреди, че може да се предприемат още стъпки за борба с огнището - отбелязвайки, че все още могат да се прилагат карантините и ограниченията за пътуване.

"Не знаем колко лошо ще се получи", каза Сейджъл в петък. "Целта на общественото здравеопазване е да ограничава и контролира инфекцията. Всичко това изисква усилия от наша страна, от страна на лекарите, от здравните власти, за предотвратяване на епидемия, преди духът да излезе от бутилката. "
Източник FoxNews

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up