Петък, Януари 21, 2022
Follow Us

Точно в 8 часа, както всяка сутрин тази седмица, кризисният щаб ни информира, че няма доказан случай на коронавирусна инфекция в България. Медиите вече са нетърпеливи да интервюират първия заразен сънародник, а лекарите да го хоспитализират.
Научаваме, че двете лаборатории, възнаградени с правото да изследват за инфекция ще си разменят три проби за повторно изследване. Така щели да си осъществят външен контрол една на друга. Не се даде информация колко българи са изследвани до този момент, колко теста са изразходвани и още колко остават.

Под карантина са поставени 40 души. Изследванията на всички са отрицателни, но въпреки това ще бъдат държани 14 дни в изолация. Така поне е сигурно, че няма да се заразят.
Иначе Нидерландия, Беларус, Румъния, Северна Македония, Литва и Северна Ирландия, съобщиха за случаи на коронавирус. Така броят на страните на стария континент с регистрирана инфекция стана 18.
Ако в следващите дни не регистрираме случай на заболяване, на здравните власти ще се наложи да обяснят защо – дали защото наистина няма или защото не са неспособни да го докажат.

Професор Радка Аргирова се чуди защо в националния щаб за борба с вируса няма вирусолог. Ние пък се чудим защо щабът не се оглавява от здравния министър. Чудим се и защо националната болница по спешна медицина Пирогов и извадена от играта с вируса. Чудете се колкото искате, чуденето не е забранено.
Доналд Трумп обвинил медиите, че създават паника, която вреди на икономиката. Заради това индексът Дау Джонс паднал. В Америка паниката може да вреди, но у нас помага. Народът се юрна да купува лекарства и храни от първа необходимост. Скътаните бели пари за черни дни влязоха в обръщение, бързите кредити те чакат направо в магазина.
Зрелището е гарантирано, дано не свърши хляба.

Одобрявате ли новите противоепидемични мерки?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up