Вторник, Ноември 30, 2021
Follow Us
Всичко, което трябва да знаете за Коронавирус

В началото на 2020 г. нов вид вирус започна да ангажира вниманието на медиите и обществото в цял свят, поради безпрецедентната скорост на предаването му.
От началото на разпространението си на хранителен пазар в Ухан, Китай през декември 2019 г., до сега, вирусът (официално наречен COVID-19) е заразил десетки хиляди, като нарастващият брой на смъртните случаи вече надхвърл 2000 души.

Въпреки глобалната паника в новините за този вирус, е малко вероятно да се заразите с COVID-19, освен ако не сте контактували с някой, който наскоро е пътувал до определени части на Китай.
Няма нужда да се притеснявате за инфекция с COVID-19 , ако не сте пътували наскоро в Китай или не сте контактували с човек, на когото е поставен диагнозата на инфекция с вируса.
Прочетете, за да научите как се разпространява този коронавирус, с какво си прилича и по какво се различава от други коронавируси и как да предотвратите разпространението му към други хора, ако подозирате, че сте се заразили.
Какви са симптомите?
Лекарите научават нови неща за този вирус всеки ден. Засега знаем, че COVID-19 може първоначално да не причини симптоми. Можете да носите вируса за 2 дни или до 2 седмици преди да забележите каквито и да е симптоми.
Някои често срещани симптоми, които са специално свързани с коронавируса са: усещане за задух, кашлица, която с времето се усилва и температура, която постепенно се повишава. Пълният списък на симптомите все още се изследва.
COVID-19 срещу грипа
Симптомите на COVID-19 са подобни на тези на грипния вирус.
Грипният вирус е много по-често срещан и много по-смъртоносен от COVID-19.
Най-малко 6,8 процента от хората, които са заболели от грипа през сезон 2019-2020 г. в САЩ, са починали (към февруари 2020 г.), в сравнение с около 2 процента при диагностицираните с COVID-19.
Често срещани симптоми на грипна инфекция са кашлица, хрема или запушен нос, кихане, възпалено гърло, треска, главоболие, умора, втрисане, болки в тялото
Какво причинява коронавирусите?
Коронавирусите са зоонози. Това означава, че те първо се развиват при животни, преди да се развият при хора.
За да може вирусът да премине от животно в човек, той трябва да влезе в близък контакт с животно, което носи инфекцията. След като вирусът се развие при хора, той може да се разпространява от човек на човек чрез дихателни капчици, които се движат във въздуха, когато кашляте или кихате.
Вирусният материал виси в тези капчици и може да бъде вдишван в дихателните пътища (трахеята и белите дробове), където след това да доведе до инфекция.
COVID-19 не е окончателно свързан с конкретно животно. Изследователите смятат, че вирусът може да е бил предаван от прилепи на други животни, например змии и след това да се предава на хората. Това предаване вероятно се е случило на отворения пазар на храни в Ухан, Китай.
Кой хора са с повишен риск от заразяване?
Вие сте изложени на висок риск от заразяване с този вирус, ако влезете в контакт с някой, който го носи, особено ако сте били изложени на слюнката им или сте били в близост до него, когато кашля или киха.
Измиването на ръцете и дезинфекцията на повърхности може да ви помогне да намалите риска от заразяване с този или друг вирус.
По-възрастните мъже са особено податливи на инфекцията. Доклад на Световната здравна организация (СЗО) установява, че средната възраст на хората, които дават положителен отговор при тест за коронавирус, е около 45 години и над две трети от тези хора са мъже.
Как се диагностицират коронавирусите?
COVID-19 може да бъде диагностициран подобно на други вирусни инфекции с помощта на кръв, слюнка или тъканна проба.
Трябва да се свържете веднага с вашия лекар, ако смятате, че имате коронавирусна инфекция, особено ако сте пътували до Китай през последните 14 дни. Вашият лекар ще ви даде насоки дали е необходимо тестване за вируса и къде може да го направите.
Лаборант ще вземе проба от кръвта ви с игла, или ще използва памучен тампон, за да вземете малка проба слюнка или дихателни секрети от носа или от задната част на гърлото. След това пробата се изпраща до лаборатория, за да се потвърди наличието на вирусен материал или антитела, които реагират на вируса.
Какво лечение се предлага?
Понастоящем няма одобрено специфично лечение за COVID-19, въпреки че в момента са в процес на проучване различни ваксини и медикаменти. Лечението засега се фокусира върху овладяването на симптомите, причинени от вирусната инфекция.
Потърсете незабавна медицинска помощ, ако смятате, че имате COVID-19. Вашият лекар ще препоръча лечение за всички симптоми или усложнения, които се развиват. На някои симптоми се противодейства с:
антивирусни или ретровирусни лекарства
подпомагане на дишането с кислород
стероиди за намаляване на отока на белите дробове
преливания на кръв и плазма

Какви са възможните усложнения от COVID-19?
Най-сериозното усложнение на COVID-19 е пневмонията. Резултатите от проучване на 138 души, приети в болници в Ухан с пневмония, установяват, че при 26 процента от приетите, пневмонията е протекла тежко и е било необходимо да бъдат лекувани в интензивно отделение.
Около 4,3 процента от тези хора, приети за интензивно лечение, са починали от този вид пневмония.
Засега пневмонията е единственото усложнение, свързано конкретно с коронавирусната инфекция. Изследователите са регистрирали и следните усложнения при хора, които са били заразени с коронавирус, но не са пряка последица от самата инфекция: синдром на остър респираторен дистрес, аритмия, шок, миалгия, сърдечно увреждане или инфаркт.
Как да се предпазим от инфекция с коронавирус?
Най-добрият начин да се предотврати разпространението на този вирус е да се избегне или ограничи контакт с хора, които проявяват симптоми на вируса и са пътували до Китай през последните 14 дни.
Следващото най-добро нещо, което можете да направите, е да практикувате добра хигиена, за да предотвратите разпространението на бактерии и вируси. Мийте ръцете си често за поне 20 секунди с топла вода и сапун.
Не докосвайте лицето, очите, носа или устата си, когато ръцете ви са мръсни.
Не излизайте, ако се чувствате зле или имате симптоми на настинка или грип.
Покрийте устата си с вътрешната страна на лакътя, когато кихате или кашляте. Изхвърляйте веднага всички кърпички, които използвате, за да издухате носа или кихате.
Поддържайте чисти всички предмети, които докосвате.
Използвайте дезинфектанти за предмети като телефони, компютри, прибори, съдове и дръжки за врати.


Други видове коронавируси
Коронавирусът получава името си от начина, по който изглежда под микроскоп. Когато се изследва внимателно, кръглият вирус има "корона" от протеини, наречени пепломери, изтичащи от центъра му във всяка посока. Тези протеини помагат на вируса да зарази своя гостоприемник.
Състоянието, известно като тежък остър респираторен синдром (SARS) е свързано със силно инфекциозен коронавирус изолиран в началото на 2000-те години. Оттогава вирусът на SARS се е успешно лечим.

COVID-19 срещу SARS
Това не е първият път, когато коронавирусът предизвиква паника - смъртоносната епидемия от SARS през 2003 г. също е причинена от коронавирус.
Както при вируса през 2019 г., вирусът на SARS е открит за първи път при животни, преди да се разпространи в хората. Смята се, че вирусът на SARS е от прилепи и след това е пренесен на друго животно, а след това и на хора.
Веднъж предаден на хората, вирусът на SARS започна бързо да се разпространява сред хората.
Това, което прави COVID-19 различен е, че все още не е разработено лечение или ваксина, за да се предотврати бързото му разпространение от човек на човек. Инфекцията със SARS успешно се ограничава и лекува.

Каква е перспективата?
Първо и основно, не изпадайте в паника. Не е необходимо да носите маска или да сте под карантина, освен ако не сте диагностицирани с този коронавирус.
Следването на прости ръководства за хигиена може да ви помогне да предотвратите развитието на този и други вируси.
COVID-19 вероятно изглежда страшен, когато четете новините за нови смъртни случаи, карантини и забрани за пътуване до и от Китай, но в контекста, коронавирусът е много по-малко тежък и по-малко разпространен, отколкото други инфекциозни състояния, като например грипа.
Бъдете спокойни и следвайте инструкциите на лекаря си, ако сте диагностицирани с коронавирусна инфекция, така че да можете да се възстановите и да помогнете да не се разпространява.

Източник: helthline.com

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Никола · преди 1 години
  В книгата Откровение на Йоан,Исус Христос открива свършекът на света,когато ще е Неговото второ идване или последният ден на земята( Страшния съд),за които всеки е чувал.
  Който дотогава е приел Исус Христос приел,...а за останалите които се противят ще минат през Голямата скръб-царуването на антихрист,звяра и лъжепророка.Сега действа духа на антихриста,но когато се яви в света като личност, змеят ще му даде силата си и тогава става страшно.
  Исус заповядва-Не се бойте от това което ще става на земята,а по-добре се бойте от Бог,Който има власт хвърли всички хора,които не живеят според така,както Исус казва,че трябва да се живее, в огненото езеро за вечни времена заедно с компанията на сатана,лъжепророка,антихриста,ада и смъртта.
  Нашата борба,мили хора не е срещу плът и кръв.Не срещу хора,а срещу духовете на злото,които влизат в душите ни чрез вършенето на грях..Нашата борба е срещу греха,защото той автоматично ни отделя от Бог и ни прави слуги и потърпевши на сатана.Бог може да ни приеме само ако кръвта на Сина му Исус Христос ни умие греховете.Исус отговори: „Аз съм пътят, истината и животът. Само чрез мен се стига до Отца.
  Евангелието според Йоан 14:6 SPB
  Нашата борба е срещу началства и власти от силите на мрака,които Бог осъди и изгони от небесното царство. Дявола внушава и подтиква хората към грехове и омраза,и всякакви зли неща да си причиняват и така той получава легално властта да действа върху на земята със зло и да сее смърт. (Крадецът идва единствено да краде, да убива и да руши, а аз дойдох, за да дам живот — живот в цялата му пълнота.
  Евангелието според Йоан 10:10)
  Заради греха света погива.Но Бог ни обикна помисли за изхода на човешкия род,за неговото освобождение не за 100,не за 200 години а завинаги.И Бог възлюби нас и прати на човеците Име чрез което да се спасят-Исус значи-спасител,а Христос-Помазаник и това е името чрез което се приготвяме за вечността,но хората още се надяват да се опълчат на властите и да победят злото и да заживеят щастливо.Но не е по силите на човек да се очисти от грях и зло,а напротив,чрез грехове той се предава на непрестанно зло и проливане на кръв,лъжи ,заблуди и коварни планове.
  Затова Исус казва на всички- Покайте се и приемете спасението което Ви предлагам.И тука вече при това предложение, отношението на човек към Господа е фатално!!!Той може още да не вижда последиците сега но при второто пришествие на Господ Исус(Страшния съд) всеки ще бъде разпределен къде да живее завинаги.
  Но някой си мислят,че живота им си е техен и ,че имат властта над него без да се съобразяват с Бога и какво пише в Библията.От личен прочит ви уверявам,че в Библията пише за най-важното и голямо нещо за човек-Вечния живот.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 години
  Корона вирус "пандемията" е манипулация и конспирация на световно ниво. Обикновен грипен вирус нарочен от шепа хора с богатство и влияние за смъртоносен за да се дестабилизира световната икономика и да се въведе медицинскии терор нямаш нищо общо със здравето с главна и крайна цел - ваксиниране на населението със вредна за здравето ваксина произведена чрез генно инженерство и съдържаща нано-частици чрез които населението ще бъде сканирано, проследявано и съответно тормозено безпощадно от баналния или целенасочения произвол на държавата. Тотален контрол. Европа, Щатите, де факто целия свят по ефекта на доминото ще бъдат превърнати в тази сегашна първа фаза I във медицински концлагер - здравни паспорти, зони със степени на "зараза", ограничения за пътуване в чужбина и страната по работа или за почивка, карантини, забрани за събиране на групи с цел подтискане на протести, социална дистанция, маски при посещения в супермаркетите, затворените помещения и градския транспорт, глоби и присъди за нарушения. Превръщане на обикновения човек в потенциален биотерорист разнасящ "зараза" и оттам "необходимостта" от контрол над всеки и всичко.
  Ролята на вируса засега е да бъде "врага" - невидимия и вездесъщ "обществен враг номер 1", за да може чрез страх и "извънредно положение" да бъде лесно мобилизирано населението от страх за здравето си доброволно да предостави правомощия на властимащите и да бъдат приети стъпка по стъпка закони ограничаващи човешките права "в името на общественото здраве" за неопределен срок до "появата на ваксина" която сама по себе си е абсурдна,
  Как е възможно всичко това? Ето някои от начините:
  1. Смъртността от този вирус е маскирана чрез обичайната смъртност от грипоподобни усложнения каквито има всяка година и от които умират хиляди. Трикът сега обаче е че имаме вече нарочен вирус. СЗО (предполагаща световен авторитет) спонсорирана от Бил Гейтс, каза така и точка. Именно този нарочен, конкретен вирус причинява всичките тези хиляди смъртни случаи. Затова и "изчезнаха" другите болести от които боледуват стотици хиляди други болни.
  2. Тестване - тестове при които нищо не е 100 % сигурно. Фалшиви позивни и фалшиви отрицателни. Абсолютно безполезни и ненадеждни тестове. Може и да е корона вирус, а може и да не е. Тука има, тука нема.
  3. Заповеди и препоръки към болниците и шефовете на болници за вписване на болни и починали от съвсем други болести като починали от корона вирус.
  4. Препоръки или забрани за аутопсии на починалите чрез които се установява (включително и юридически) причината за смъртта. Без коментар.
  5. Финансиране и облекчения за болници мобилизирани за "борба с корона вируса". Как мислите, колко ще са желаещите да се "борят срещу "пандемията" в замяна на финансиране?
  6. Абсолютно неглижиране или просто убийства в болниците на болни диагностицирани произволно или целенасочено като болни от covid-19. Забрана на близки за посещения в болниците поради опасност от "зараза". Липса на контрол от страна на близките върху лечението. Вече има погр****и! без изобщо да бъдат уведомени близките, самите те под домашен арест, под карантина.
  7. Лекуване на болни със спуснати препоръки, лекарства и протокол противно на установени протоколи. Лекари са принудени да се съобразяват с тях в много от случаите ставайки неволни съучастници в убийство с интубации и вентилатори-убийци.
  8. Изобщо корупцията и/или некадърността в медицината сама по себе си е улесняващ фактор за операция "коронавирус". Тя е способна на манипулации дори без да съществува кризисна ситуация. Безотчетността, надпреварата, схемите с лекарства, пътеки и финанси, лекарските грешки, бездушието и меркантилността в медицинската професия не само у нас, но и по цял свят сега дават своя предизвестен принос в манипулацията "коронавирус". Много важна роля тук играе целенасочената медийна възхвала и пиар на "хората от първа линия" и "обещаните" стимули от страна на правителствата. За бездушния некадърник това е силен стимул да се присъедини съзнателно или не в манипулацията.
  8. Самото "извънредно положение" само по себе си е здравна катастрофа, безпрецедентна ситуация нямаща абсолютно никаква здравеопазваща функция и с (не)предвидими последици във времето. Този момент също е предвиден да играе важна роля в операция "коронавирус". Тук можем да допуснем известна първосигналост у лекарите в първите дни на "паниката", но това да продължава във времето и то неопределено е абсолютна гавра с медицината и здравето на хората. Да не говорим за приемането на закони удължаващи някои от мерките превръщащи гаврата в "нормалност" на битието.
  9. Удобни, подставени, корумпирани и зависими лица, но имащи предполагаем авторитет, с нетипични или отсъстващи медицински познания специфични за ситуацията, в позиция да взимат решения по отношения на "кризата" и ограниченията свързани с нея. Това е световно явление и дори не е учудващо като вземем предвид че които плаща той поръчва музиката. Да сложиш "удобните" хора солидно подплътени финансово или зависими от нечие благоволение да изпълняват дадена мисия и дали това е "възможно" е нещо което дори не си струва да се коментира. Разумни и способни хора умишлено "държани в заблуда" е също доста добър подход носещ дивиденти.
  10. Медийна манипулация. Може би водещия фактор в операция "коронавирус" е т.нар. Четвъртата власт. Зомбирането на населението е цел номер 1 на кукловодите. Всекидневното всяване на страх, бомбастичните заглавия и прогнози, манипулативните статии поддържащи опорните точки, демонизирането на алтернативни източници на информация като фейк нюз, заклеймяването и осмиването хора предлагащи гледна точка различна от официалната - всичко това е единствено в услуга на операция "коронавирус".
  И т.н и т.н. За всичко това и много друго при желание човек може да се информира от добре известни и достъпни източници във мрежата като YouTube и BitChute. Няма оправдание за човек в тази безумна ситуация който не отделя време и усилия да се информира от алтернативни източници извън официалните медии, като цензурата на "неудобните истини" бавно но сигурно настъпва и там.
  Докога ще продължи това драги сънародници? Всеки трябва да направи своя избор, сега. Нещата не са приключили и няма да приключат до "ваксинацията" и отвъд. Привидното "отпускане на мерките" е пращане за зелен хайвер. Нещата едва сега започват. Събуждайте се докато е време. Ако не за вас то за вашите деца, за да имат бъдеще и растат здрави и свободни!
  Лекари и медицински работници, споделяйте и информирайте обществеността, организирайте се сега и вдигнете врява. Тази манипулация не бива да продължава. Сега бъдещето зависи много от вас!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 години
  Корона вирус "пандемията" е манипулация и конспирация на световно ниво. Обикновен грипен вирус нарочен от шепа хора с богатство и влияние за смъртоносен за да се дестабилизира световната икономика и да се въведе медицинскии терор нямаш нищо общо със здравето с главна и крайна цел - ваксиниране на населението със вредна за здравето ваксина произведена чрез генно инженерство и съдържаща нано-частици чрез които населението ще бъде сканирано, проследявано и съответно тормозено безпощадно от баналния или целенасочения произвол на държавата. Тотален контрол. Европа, Щатите, де факто целия свят по ефекта на доминото ще бъдат превърнати в тази сегашна първа фаза I във медицински концлагер - здравни паспорти, зони със степени на "зараза", ограничения за пътуване в чужбина и страната по работа или за почивка, карантини, забрани за събиране на групи с цел подтискане на протести, социална дистанция, маски при посещения в супермаркетите, затворените помещения и градския транспорт, глоби и присъди за нарушения. Превръщане на обикновения човек в потенциален биотерорист разнасящ "зараза" и оттам "необходимостта" от контрол над всеки и всичко.
  Ролята на вируса засега е да бъде "врага" - невидимия и вездесъщ "обществен враг номер 1", за да може чрез страх и "извънредно положение" да бъде лесно мобилизирано населението от страх за здравето си доброволно да предостави правомощия на властимащите и да бъдат приети стъпка по стъпка закони ограничаващи човешките права "в името на общественото здраве" за неопределен срок до "появата на ваксина" която сама по себе си е абсурдна,
  Как е възможно всичко това? Ето някои от начините:
  1. Смъртността от този вирус е маскирана чрез обичайната смъртност от грипоподобни усложнения каквито има всяка година и от които умират хиляди. Трикът сега обаче е че имаме вече нарочен вирус. СЗО (предполагаща световен авторитет) спонсорирана от Бил Гейтс, каза така и точка. Именно този нарочен, конкретен вирус причинява всичките тези хиляди смъртни случаи. Затова и "изчезнаха" другите болести от които боледуват стотици хиляди други болни.
  2. Тестване - тестове при които нищо не е 100 % сигурно. Фалшиви позивни и фалшиви отрицателни. Абсолютно безполезни и ненадеждни тестове. Може и да е корона вирус, а може и да не е. Тука има, тука нема.
  3. Заповеди и препоръки към болниците и шефовете на болници за вписване на болни и починали от съвсем други болести като починали от корона вирус.
  4. Препоръки или забрани за аутопсии на починалите чрез които се установява (включително и юридически) причината за смъртта. Без коментар.
  5. Финансиране и облекчения за болници мобилизирани за "борба с корона вируса". Как мислите, колко ще са желаещите да се "борят срещу "пандемията" в замяна на финансиране?
  6. Абсолютно неглижиране или просто убийства в болниците на болни диагностицирани произволно или целенасочено като болни от covid-19. Забрана на близки за посещения в болниците поради опасност от "зараза". Липса на контрол от страна на близките върху лечението. Вече има погр****и! без изобщо да бъдат уведомени близките, самите те под домашен арест, под карантина.
  7. Лекуване на болни със спуснати препоръки, лекарства и протокол противно на установени протоколи. Лекари са принудени да се съобразяват с тях в много от случаите ставайки неволни съучастници в убийство с интубации и вентилатори-убийци.
  8. Изобщо корупцията и/или некадърността в медицината сама по себе си е улесняващ фактор за операция "коронавирус". Тя е способна на манипулации дори без да съществува кризисна ситуация. Безотчетността, надпреварата, схемите с лекарства, пътеки и финанси, лекарските грешки, бездушието и меркантилността в медицинската професия не само у нас, но и по цял свят сега дават своя предизвестен принос в манипулацията "коронавирус". Много важна роля тук играе целенасочената медийна възхвала и пиар на "хората от първа линия" и "обещаните" стимули от страна на правителствата. За бездушния некадърник това е силен стимул да се присъедини съзнателно или не в манипулацията.
  8. Самото "извънредно положение" само по себе си е здравна катастрофа, безпрецедентна ситуация нямаща абсолютно никаква здравеопазваща функция и с (не)предвидими последици във времето. Този момент също е предвиден да играе важна роля в операция "коронавирус". Тук можем да допуснем известна първосигналост у лекарите в първите дни на "паниката", но това да продължава във времето и то неопределено е абсолютна гавра с медицината и здравето на хората. Да не говорим за приемането на закони удължаващи някои от мерките превръщащи гаврата в "нормалност" на битието.
  9. Удобни, подставени, корумпирани и зависими лица, но имащи предполагаем авторитет, с нетипични или отсъстващи медицински познания специфични за ситуацията, в позиция да взимат решения по отношения на "кризата" и ограниченията свързани с нея. Това е световно явление и дори не е учудващо като вземем предвид че които плаща той поръчва музиката. Да сложиш "удобните" хора солидно подплътени финансово или зависими от нечие благоволение да изпълняват дадена мисия и дали това е "възможно" е нещо което дори не си струва да се коментира. Разумни и способни хора умишлено "държани в заблуда" е също доста добър подход носещ дивиденти.
  10. Медийна манипулация. Може би водещия фактор в операция "коронавирус" е т.нар. Четвъртата власт. Зомбирането на населението е цел номер 1 на кукловодите. Всекидневното всяване на страх, бомбастичните заглавия и прогнози, манипулативните статии поддържащи опорните точки, демонизирането на алтернативни източници на информация като фейк нюз, заклеймяването и осмиването хора предлагащи гледна точка различна от официалната - всичко това е единствено в услуга на операция "коронавирус".
  И т.н и т.н. За всичко това и много друго при желание човек може да се информира от добре известни и достъпни източници във мрежата като YouTube и BitChute. Няма оправдание за човек в тази безумна ситуация който не отделя време и усилия да се информира от алтернативни източници извън официалните медии, като цензурата на "неудобните истини" бавно но сигурно настъпва и там.
  Докога ще продължи това драги сънародници? Всеки трябва да направи своя избор, сега. Нещата не са приключили и няма да приключат до "ваксинацията" и отвъд. Привидното "отпускане на мерките" е пращане за зелен хайвер. Нещата едва сега започват. Събуждайте се докато е време. Ако не за вас то за вашите деца, за да имат бъдеще и растат здрави и свободни!
  Лекари и медицински работници, споделяйте и информирайте обществеността, организирайте се сега и вдигнете врява. Тази манипулация не бива да продължава. Сега бъдещето зависи много от вас!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ГПН · преди 1 години
  Изнасяне за Китай е неуместно твърдение?по скоро хората ги изкупиха маската трябва да се сменя на 20 минути
 • Публикуването на коментара е спряно.
  иво · преди 1 години
  Според мен изнасяме маски и то доста здраво за Европа защото според данни на властите в момента на обявяването на вируса че е тръгнал извън пределите на Китай във България е имал 12 000 000 маски от които над 80% в аптеките останалите по болниците. От тогава ако всичко внесено и произведено тука се сметне би трябвало да има на глава от населението по 2 маски дневно. Ако вземем предвид, че над 1 000 000 са баби и дядовци по селата дето няма маски, то стават над на ден на глава от населението и продължават да се произвеждат маски. ДА кажем че сме спрели вноса или ограничили какво стана с наличните? Защо над 70% от персонала във болниците трябва да работи с една маска дни поради дефицит? Защо при положение че се знаеше за вируса поне 20 дни преди това, че е напуснал пределите на страната Китай, защо тогава не се спря износа и не се увеличи навреме вноса на маски? Това направиха тези дето ги копираме в Европа и това над 12 страни имат презапас на маски и продължават да си произвеждат. Ние... няма да се изразявам. Да изнасяме и продължаваме да внасяме от някъде ида изнасяме на петорни цени маски за света защото сме... *****и и парите ни водят,а на здравето. Няма и да споменавам че нито един от тези най-отгоре и нито една медия не се сети да каже как се поставя и в коя посока маската и, че маските реално почти не ни предпазват ако в помещението има заразен с корона вируса на "свобода". Това е така защото той пипа приборите около нас издиша въздух пълен с вируса независимо маската тя не е херметична с уплатнение и ние се пак вдишваме дори и не пряко този вирус покрай маската и чрез докосването на нещата пипнати до 10-15 мин. от заразения докато вируса е активен.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Арното · преди 1 години
  Тинтири-минтири
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Ники · преди 1 години
  Защо, никой не пита къде са маските? Защо в нито една аптека в цялата страна няма маски. И кой позволи те да се изнасят за Китай?
  • Публикуването на коментара е спряно.
   Мислещ · преди 1 години
   Ти малоумен ли си или просто се изказваш без да мислиш? Кой изнася маски за Китай при положение, че те се внасят от Китай. Естествено е китайците да спрат изнаса след като имат самите те нужда от тях. А ниличните количаства се изчерпват, когато търсенето рязко надвиши досигашното предлагане и не е било предвидено презапасяване. За сведение и в Италия са изчерпани маските по аптеките, както и в Румънияллл със сигурност и в много други страни. Така че не спекулирай. На никого не помагаш с това, нито си оригинален , задавайки въпрос на който всеки способен да мисли, бързо щи намри логичен отговор.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up